Vágólapra másolva!

Guinness-kosárgála 10 nap 10 óra alatt

Hat évvel ezelőtt már felállított ugyanezen csapat egy rekordot 150 órával, amit időközben Ausztráliában megdöntöttek, ahol 200 órát sikerült egyfolytában kosarazniuk a résztvevőknek. A 42 játékosnak mindössze 5 női tagja van, a legfiatalabb sportoló 14 éves, a legidősebb 27. Az 5-5 fős csapatok 100 percet játszanak egyfolytában, miközben 20 percenként egy-egy játokost leváltanak. A szervező Orosházi Sportbarát és Természetjárók Egyesülete az étkezést is megoldotta, a reggelit a város öt péksége szállítja, ebédet és vacsorát az iskola menzája biztosít.

A játékosok a verseny egész időtartama alatt a helyszínt nem hagyhatják el, hiszen az előírás is ezt diktálja, csak így kerülhetnek be a Guiness Rekordok könyvébe. A helyszínen állandó orvosi gárda biztosítja a játékosok egészségügyi felügyeletét. A hölgyek becsületére legyen mondva, hogy ők még nem vették igénybe az orvosi segítséget.

"Az elején volt a legnehezebb, de 2-3 nap alatt átestek a játékosok a holtponton, s most már szinte rutinosan mozognak a pályán. Nézők, szurkolók többnyire csak a délutáni és esti órákban látogatnak el hozzánk, így a kieső időszakokat egymást ösztönözve próbáljuk túlélni" - foglalta össze a tapasztalatokat Kiss Gergő, a szervezőgárda tagja.

A rendezvény július 6-án, este 6 órakor ér véget, a vállalkozó kedvű kosarasok már most túl vannak a félidőn.