Babos komoly ellenfelet vert, már elődöntős

Babos Tímea, tenisz
Tiencsin, 2015. október 15. Babos Tímea az amerikai Alison Riske ellen játszik a tiencsini kemény pályás női tenisztorna második fordulójában 2015. október 14-én. (MTI/Hszinhua/Jüe Jüe-vej)
Vágólapra másolva!
Babos Tímea csütörtökön két játszmában legyőzte a hatodik helyen kiemelt kanadai Eugenie Bouchard-t, ezzel bejutott az elődöntőbe az 500 ezer dollár összdíjazású sencseni keménypályás női tenisztornán.

A világranglistán 70. helyen álló, 22 éves Babos 1 óra 26 perc alatt diadalmaskodott a WTA rangsorában jelenleg 49. riválisa ellen. Bouchard 2014 októberében még ötödik volt a világranglistán, abban az évben döntőt játszott Wimbledonban, míg az Australian Openen és a Roland Garroson a legjobb négyig jutott.

Minden tekintetben másfajta meccs volt, mint a tegnapi"

- nyilatkozott honlapján a magyar játékos.

"Niculescu ellen rettentően hosszú labdamenetek voltak és nagyon kellett küzdeni minden pontért. Bouchard viszont nagyon korán üti meg a labdát, felszálló ágban játszik. Gyorsítja a labdákat, ez pedig megnehezítette a feladatomat, főleg a meccs elején."

Babos Tímea bejutott az elődöntőbe Sencsenben Forrás: MTI/Hszinhua/Jüe Jüe-vej

Ez még csak a kezdet?

Babos kiemelte: most játszott először a centerpályán, amely kicsit gyorsabb a többinél, ehhez is hozzá kellett szoknia.


"Örülök, hogy jól ment ma is, higgadt és összeszedett tudtam maradni.

Nagyon boldog vagyok, hogy idei első versenyemen elődöntőbe jutottam.

Remélem, hogy ezzel még nincs vége!" - fogalmazott a magyar teniszező.

Korábban már sikerült

A játékos ellenfele a legjobb négy között Alison Riske lesz. Babos honlapjának beszámolója szerint a 25 éves amerikai teniszező a 97. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 40. (2014. június 9.) volt. Eddig 1 WTA- és 6 ITF-versenyt nyert egyesben. A tavalyi szezonban Riske elődöntőt játszott Hobartban (250 ezer dollár, kemény pálya) és Nottinghamben (250 ezer dollár, füves).

A 2012-es birminghami tornán 6:4, 4:6, 7:6-ra, míg tavaly, a tiencsini versenyen 6:3, 6:3-ra győzött Babos az amerikai játékos ellen.


Eredmények, negyeddöntő:
Babos-Bouchard (kanadai, 6.) 6:4, 6:4
Riske (amerikai)-Kontaveit (észt) 6:1, 3:6, 6:3

további eredmény:

A. Radwanska (lengyel, 1.)-Vang (kínai) 6:3, 6:2