Vágólapra másolva!
A második helyen kiemelt Szávay Ágnes a megnyert első és az elveszített második játszma után sérülés miatt feladta az ötödikként rangsorolt görög Eleni Daniilidu elleni negyeddöntőt a szöuli, 145 ezer dollár összdíjazású keménypályás nőitenisz-tornán.

Nem indult jól a mérkőzés, Daniilidu egyből brélabdához jutott, és el is vette a bal combján kötést viselő Szávay adogatását. Szerencsére Ági egyből visszavette, majd sorozatban újabb három játékot nyerve 4-1-es vezetésre tett szert.

Daniilidu harmadik adogatójátékát is volt lehetősége elvenni a Vasas játékosának, de végül szépített a görög, aki 5-3-as állásnál egy szép fonákelütéssel brékelte Szávayt.

Szerencsére a 18 éves magyar tehetség nem zavarodott meg, és ahelyett, hogy Daniilidu egyenlített volna, Ági jutott három szettlabdához, és a másodikat egy elegáns rövidítéssel értékesítve 6-4-re nyerte az első játszmát.

A második játszma ugyanúgy indult, mint az első, a hellén lány került előnybe, miután elvette Szávay adogatását, majd a sajátját nyögvenyelősen behúzva 2-0-ra vezetett. Ági nagyot harcolva 3-2-re fordított, de látszott, hogy fájlalja a lábát, sok labdára inkább el sem indult.

Így is közel kerülhetett volna a meccs megnyeréséhez, de a találkozó leghosszabb játékában Daniilidu többször is bréklabdát hárított, aztán 3-3 után elvette Szávay szerváját. Erre még volt válasza Áginak, de 5-5-nél a görög megint brékelt, és 7-5-re övé lett a második szett.

A döntő játszma viszont már el sem kezdődött, mert Ági a sérülés miatt feladta a találkozót, talán jobb is így, mert látszott rajta, hogy nincs rendben a lába, és lesz ideje pihenni a jövő hetén kezdődő, tokiói torna előtt.

"Sajnos, meghúzódott a combizmom. Nem akartam kockáztatni, hogy jobban rásérülök. Tudni kell nemet mondani a folytatásra. A jövő heti tokiói tornán mindenképpen szeretnék indulni, ezért most jól jön a három nap pihenő és kezelés" - nyilatkozta az MTI-nek Szávay.

WTA-torna, Szöul (145 ezer dollár), negyeddöntő:
Daniilidu (görög, 5.) - SZÁVAY ÁGNES (2.) 4:6, 7:5-nél Szávay feladta
Kirilenko (orosz, 4.) - Castano (kolumbiai) 6:3, 6:0
V. Williams (amerikai, 1.) - Domachowska (lengyel) 6:2, 6:3
Pennetta (olasz) - Morita (japán) 6:1, 6:2

A szombati elődöntőkben:
Daniilidu - Kirilenko
V. Williams - Pennetta

ATP-torna, Mumbai (416 ezer dollár), negyeddöntő:
Gasquet (francia, 1.) - Koubek (osztrák, 6.) 6:2, 6:4
Santoro (francia, 5.) - Nieminen (finn, 4.) 6:3, 6:4
O. Rochus (belga, 8.) - Kiefer (német) 4:1-nél Kiefer feladta

ATP-torna, Bangkok (550 ezer dollár), negyeddöntő:
Turszunov (orosz, 6.) - Vang (tajvani) 4:6, 6:2, 6:4
Verdasco (spanyol, 8.) - Mahut (francia) 4:6, 7:6 (7-2), 6:4
Becker (német) - Meffert (német) 7:6 (7-2), 7:5
Berdych (cseh, 3.) - Karlovic (horvát, 7.) 7:5, 6:4

Az elődöntőkben:
Berdych - Becker
Turszunov - Verdasco