Hosszú Katinkának ébresztőt fújnak az úszóvébé előtt

Hosszú Katinka bélyeg
Hosszú Katinka bélyeg
Vágólapra másolva!
A Magyar Posta 200 ezer példányban alkalmi bélyeget bocsátott ki a budapesti vizes vb alkalmából.
Vágólapra másolva!

A bélyegen az esemény kabalafigurái, Water Lali és Walter Lili, illetve az esemény logója láthatók. A Magyar Posta szintén forgalomba hozott egy különleges borítékot, amelyen a FINA és a vb logója található.

Fotó: Szalmás Péter / MOB

A vb-rajtig már csak 100 nap van hátra, erről is beszélt a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka:

"Nagyon repül az idő, ott voltam az Erzsébet téren, amikor elindítottuk a visszaszámláló órát, amely 117-ről indult. Sokan kérdezik, szoktam-e visszaszámolni a világversenyek előtt, és a válaszom az, hogy nem. De rendszeresen kapom az ébresztőt - akár a mostani, száz nappal a vb előtt tartott eseménnyel -, hogy

Én szerencsére már a Duna Arénában készülök, és alig várom, hogy az ellenfeleim a világ minden tájáról megismerjék az uszodát, és megismerjék Budapestet" - mondta az ötszörös világbajnok úszónő, hozzátéve, hogy

a hazai közönség várható biztatása miatt is nagyon várja már a vb-t.

A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy a városligeti helyszínen cölöpökön fog állni a lelátó és a szinkronúszók versenyére létrehozott két medence.

Boros Anita a vagyonpolitikáért felelős államtitkár feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár kiemelte a 100-as szám fontosságát. Mint megemlítette, 1948-ban nyomták az első százforintos papírpénzt, 100 méter magas az esztergomi bazilika és 1917-ben, száz éve határozták meg az úszás alapvető szabályait. Emlékeztetett, hogy tavaly Hosszú Katinka 100 méteres hátúszásban lett olimpiai bajnok, Cseh László pedig 100 pillangón szerzett olimpiai ezüstérmet.