Drávucz Rita nem utazhat a vízilabda-vb-re

Vágólapra másolva!
Nem utazik a társakkal, a világbajnoki címvédő vízilabda-válogatott tagjaként Drávucz Rita Melbourne-be, a női pólósok március 19-én kezdődő vb-jére. Ez csütörtökön dőlt el véglegesen, amikor levették a gipszet a játékos jobb kezéről, amelyben bő két hete, odahaza egy szerencsétlen esés következtében eltörött a középcsont.
Vágólapra másolva!

"Szépen gyógyul a keze, de még legalább két hét kell, hogy teljesen rendbe jöjjön, s úgy döntöttünk, nem kockáztatjuk meg a rásérülést, ezért itthon marad, nem tart velünk a világbajnokságra" - adott helyzetjelentést Godova Gábor szövetségi kapitány.

"Reális, józan döntést kellett hozni az ő jövője, pályafutása folytathatósága érdekében is, Rita pedig fájó szívvel bár, de tudomásul vette, megértette ezt, és amint azt elmondta, a balesete óta maga is számolt vele, hogy nem lesz ott az ausztráliai vb-n."

Mindez azt jelenti, hogy a szakvezető a melbourne-i sportági csúcseseményen a kedden meghirdetett 13 fős csapattal szerepel, amelyben az egyetlen újonc a dunaújvárosi kapus, Brávik Henrietta.

A vb-résztvevők:
kapusok: Horváth Patrícia (Domino-BHSE-Polo SC), Brávik Henrietta (Dunaújvárosi Főiskola-ELCO)
mezőnyjátékosok: Benkő Tímea (Dunaújvárosi Főiskola-ELCO), Bujka Barbara (Orizzonte, olasz), Brávik Fruzsina (Dunaújvárosi Főiskola-ELCO), Györe Anett (Domino-BHSE-Polo SC), Pelle Anikó (Domino-BHSE-Polo SC), Primász Ágnes (UTE-OSC-Cemelog), Stieber Mercedes (Fiorentina, olasz), Takács Orsolya (Domino-BHSE-Polo SC), Tomaskovics Eszter (Domino-BHSE-Polo SC), Valkay Ágnes (Domino-BHSE-Polo SC), Zantleitner Krisztina (UTE-OSC-Cemelog).