Bede Ferenc: A játékvezető kétszer is hibázott

Oroszország, Egyptom, foci vb
Az orosz válogatott vezető gólja Egyiptom ellen
Vágólapra másolva!
Az orosz labdarúgó-válogatott 3-1-re legyőzte Egyiptomot a világbajnokság A-csoportjának második fordulójában, ezzel nagy lépést tett a nyolcaddöntőbe jutásért. Az Origo szakértője, a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc szerint a mérkőzést dirigáló Enrique Caceresnek videobíró nélkül is tizenegyest kellett volna ítélnie az egyiptomiaknak Mohamed Szalah lerántása után.
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Bede Ferencet először az oroszok vezető góljáról kérdeztük, ugyanis sokaknak úgy tűnt, hogy az öngólt vétő Ahmed Fatin taszajtott egyet a hazaiak csatára, Artyom Dzjuba.

Íme, az eset videón:

„Az oroszok vezető góljánál a két játékos egymást rángatta.

A hazaiak csatárának a meze feljött a hasáig, az egyiptomi védő marokra szorította. Szerintem az argentin játékvezető jól döntött, hogy megadta a találatot, és nem is volt szükség a videobíróra" – mondta Bede Ferenc.

Bede Ferenc szerint Enrique Caceres játékvezető a 72. percben is hibázott, amikor Mohamed Szalah lerántásért nem ítélt azonnal tizenegyest, ráadásul a szabálytalankodó Roman Zobnyinnak sárga lapot kellett volna kapnia.

Íme, az eset videón:

„Elmaradt a sárga lap az ígéretes helyzet megállításáért, ugyanis a szabálytalanságot kézzel követte el. A kézzel történő szabálytalanságoknál nem lehet megjátszani a labdát. A játékvezető két hibát követett el:

– tette hozzá Bede Ferenc, az Origo szakértője.