Scolari: A legjobbunkat nyújtottuk

07070714JDI_CON_BRA_SCOLARI SQUARE FORMAT Foto durante la conferencia de la Seleccion de Futbol de Brasil en el estadio Mineirao, Belo Horizonte, en la Foto: SCOLARI Luiz Felipe-bra

07/07/2014/MEXSPORT/ OMAR MARTINEZ
Foto durante la conferencia de la Seleccion de Futbol de Brasil en el estadio Mineirao, Belo Horizonte, en la Foto: SCOLARI Luiz Felipe-bra 07/07/2014/MEXSPORT/ OMAR MARTINEZ
Vágólapra másolva!
Luiz Felipe Scolari szerint csapata mindent megtett azért, hogy bejusson a döntőbe, és elismeri, hogy ő felelős a németektől elszenvedett csúfos, 7-1-es vereségért.
Vágólapra másolva!

"A brazil népnek üzenem, hogy megtettünk mindent, amit tudtunk, a legjobbunkat nyújtottuk, ami ma tőlünk tellett, de egy nagyszerű csapat ellen játszottunk. Sajnálom, hogy nem tudtunk a döntőbe jutni, és csak a harmadik helyért játszhatunk" - kezdte a sajtótájékoztatót a brazil válogatott szövetségi kapitánya.

Arra a kérdésre, hogy miért nem változtatott a bekapott gólok után, és hogy megbánta-e bármelyik döntését, Scolari így felelt: "Úgy cselekedtem, ahogy gondoltam, ahogy a legjobb lesz a csapatnak. Az elmúlt másfél évben ez volt az egyetlen vereségünk, de mondhatják, hogy ez volt a legkatasztrofálisabb. Ennek ellenére jól szerepeltünk eddig a vébén, mert Chilét és Kolumbiát, két titkos esélyest is kivertünk. A németek egymás után rúgták a gólokat, a másodikat a 23., majd a következő a 24. és a 26. percben nem volt időm reagálni, aztán pedig összeestünk. Hogy ki a felelős a vereségért? Én. De nem bántam meg semmilyen döntésemet, és vállalom értük a felelősséget."

"Az élet megy tovább" Forrás: MEXSPORT/Omar Martinez

Scolari szerint nem szabad kifogásokat keresniük, hogy miért szaladtak bele egy ekkora vereségbe. "Nem azért nem nyertünk, mert nem játszott Neymar, vagy Thiago Silva, vagy a ránk nehezedő nyomás miatt. A németek miatt kaptunk ki, mert egy fantasztikus csapat. Neymarral a pályán is ugyanígy játszottak volna a németek, nem hiszem, hogy jobban védekeztünk volna, ha ő játszik."

A szövetségi kapitány hozzátette: el kell fogadni, hogy a brazil válogatott történelmének legnagyobb vereségét szenvedték el, de az élet megy tovább, most már a bronzmeccsre kell koncentrálniuk, előtte pedig le kell ülnie a csapatnak együtt, és megbeszélni, hogy miként léphetnek túl ezen a kudarcon.