A Suárez harapásáról lemaradó bíróé a vb-elődöntő

Harapós kedvében volt az uruguayi játékos, Luis Suarez
Uruguay's forward Luis Suarez (L) reacts past Italy's defender Giorgio Chiellini during a Group D football match between Italy and Uruguay at the Dunas Arena in Natal during the 2014 FIFA World Cup on June 24, 2014. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
A mexikói Marco Rodríguez vezeti a Brazília-Németország elődöntőt a focivébén.
Vágólapra másolva!

Rodríguez eddig két meccsen közreműködött a vébén, és a másodiknak komoly utóélete volt, mivel az Uruguay-Olaszország találkozó után sokan támadták Claudio Marchisio kiállítása miatt, valamint azért, mert nem vette észre, hogy Luis Suárez megharapta Giorio Chiellinit.

Bár a bíró nem szankcionálta az uruguayi csatár harapását, a FIFA később kilenc válogatott mérkőzésre elmeszelte, és négy hónapra eltiltotta minden futballal kapcsolatos tevékenységtől.

Forrás: AFP/Javier Soriano

A 40 éves Rodríguez a balhés meccset megelőzően a csoportkör első fordulójában rendezett Belgium-Algéria (2-1) meccset vezette. A mexikói bírónak ez a harmadik világbajnoksága, és a keddi lesz a hetedik meccse. Klubszinten a 2007-es klubvébé döntője volt a csúcs számára, amikor ő fújta a sípot a Boca Juniors és a Milan összecsapásán.