Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Vaktölténnyel tüzelve is nyertek az argentinok

OPTA stat ARG BIH 2-1
Vágólapra másolva!
A bosnyákok hiába próbálkoztak rendületlenül, főleg a 16-oson kívülről az Argentína elleni vb-meccsen, az újocnank nem sikerült pontot mentenie debütálása alkalmával. Lionel Messi egy pocsék első félidő után magára talált, és a gólja mellett négy helyzetet is kidolgozott.
Vágólapra másolva!

A játék képét látva igencsak meglepő statisztika, hogy a bosnyákok néggyel többször lőttek kapura, ráadásul pontosabban is céloztak, hatszor találták el a kaput, míg az argentinok csak kétszer.

A vb-újonc játékosai főleg a tizenhatoson kívülről voltak aktívak, kétszer annyiszor tüzeltek, mint az ellenfél, távolról mégis csak Argentína volt eredményes gólt Messi révén, aki ezzel elmondhatja, hogy olyat tett, amit Diego Maradona nem: az 1986-os csapat sztárja ugyanis vébén nem szerzett gólt a büntetőterületen kívülről.

Az öt védővel kezdő argentinok több párharcot nyertek meg, de a levegőben erősebbek voltak a bosnyákok, főleg a védők hagytak kevés esélyt a beíveléseknél a két alacsony zseninek, Messinek és Agüerónak. A bosnyákok sokkal jobban használták a széleket, jóval többször lőttek középre a labdát oldalról, de hasztalanul, mert a gól végül egy jó ütempasszból és Ibisevic beindulásából született.

Forrás: Origo

A győztes gólt szerző Messi az első félidőben nagyon gyenge teljesítményt nyújtott, a bosnyákok kapuja előtt tizenegy passzából csak három volt pontos. Fásultnak és ötlettelennek tűnt a négyszeres aranylabdás, aztán a szünet után a csapat Gago és Higuaín beállásával 5-3-2-ről 4-3-3-ra váltott, és ebben a rendszerben már Messi is sokkal jobban érezte magát.

Összesen hetven passza volt a meccsen, ez a második legjobb volt a csapatában, csak Mascherano volt többet játékban (102). A meccs végére már a pontosságon is javított, az ellenfél térfelén majdnem 76 százalékkal játszotta meg a labdákat, a saját térfelén pedig nem rontott, igaz, sokat nem is járt arra.

Az első félidőben még csak egy lövése volt, ezt a végére feltornázta háromra, de ebből csak egy talált kaput - az eredményezte a győztes gólt. Összesen négy helyzetet dolgozott ki, de ez a szám lehetett volna magasabb is, ha a végén például éles szögből nem lövi el a labdát, hanem középre gurítja a benn álló Higuaínnak.

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről