Vágólapra másolva!
A kameruniak 4-0-s legyőzésében nagy szerepe volt Alex Song kiállításának, a horvátok ezt tökéletesen használták ki, és jóval pontosabban játszottak, főleg a kapu előtt. A visszatérő Mario Mandzukic pedig a levegőben folyamatosan nyerte a párharcokat, valamint mindkét kaput eltaláló próbálkozásából gól lett.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a horvátok nagyon simán nyertek és a 40. perctől emberelőnyben játszottak, nem lőttek sokkal többet a kapu irányába, mint a kameruniak, konkrétan hárommal, viszont ebből is látszik, hogy az európai csapat jóval hatékonyabb volt. Ezt visszaadja a kaput eltaláló lövések aránya is, az afrikai együttes csupán kétszer lőtt a kapura.

Talán ez azért is lehetett, mert a 16-oson kívülről többet próbálkoztak a kameruniak, nyilván abból adódóan, hogy Song kiállítása miatt emberhátrányban kevésbé tudtak közelebb férkőzni a horvát kapuhoz.

Pedig lövöldöztek a kameruniak is Forrás: Origo

Mario Mandzukic az első meccset kihagyta eltiltás miatt, most azonban visszatért, egyből a kezdőbe került, és jól látszott, hogy mennyire meghatározza a csapat játékát az ő jelenléte. Rengeteg labdát kapott, és bár messze nem játszotta meg a passzokat olyan jól, mint a másik oldalon a középcsatár, Vincent Aboubakar, de jóval több párharcból került ki győztesen.

A számokból kitűnik, hogy nagyon sokszor játszották meg őt a levegőben, a párharcainak a nagy részét meg is nyerte, ezzel szemben Aboubakarnak egyetlen levegőben megvívott párharca sem volt, főleg a talajon tették-vették a labdát a kameruniak. Aboubakar egyetlen egyszer sem találta el a kaput, ami egy középcsatártól elég gyérnek számít, és bár ez a szám Mandzukicnál is csak 2, viszont mindkét próbálkozásából gól született.

Mandzukic jobban teljesített Forrás: Origo