Diego Costa a BL-döntő után a vébét is bukhatja

Atlético Madrid, Diego Costa, Raul Garcia
SPAIN, Madrid : Atletico Madrid's Brazilian-born forward Diego da Silva Costa (L) celebrates with Atletico Madrid's midfielder Raul Garcia after scoring their first goal during the UEFA Champions League quarter-finals second leg football match Club Atletico de Madrid vs AC Milan at the Vicente Calderon stadium in Madrid on March 11, 2014. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
15 nap pihenőt javasolt a spanyol labdarúgó-válogatott orvosa Diego Costának, az Atlético Madrid csatárának, aki könnyen lehet, hogy emiatt bukja a vébét.
Vágólapra másolva!

Diego Costa az elmúlt másfél hétben az Atlético két legfontosabb meccsén is kezdő volt, de mindkét alkalommal le kellett cserélni térdsérülése miatt.

A Barca elleni utolsó bajnokit nélküle is döntetlenre hozta az Atlético, amivel bajnok lett, a BL-döntőben viszont hiába kockáztatott Diego Simeone, a brazil származású, de a vébén a spanyol csapatban számításba vett támadó a 9. percben lejött.

Costát megvizsgálták a spanyol válogatott orvosai, és kiderült, a jobb térdszalagjában mikroszakadás van. Ezzel viszont veszélybe került Costa vb-részvétele, mivel Vicente del Bosque szövetségi kapitány azt nyilatkozta, június másodikára fel kell épülniük a sérülteknek, hogy aztán a kerettagok megkezdjék a felkészülést az első vb-meccsre, amelyet június 13-án játszanak a hollandok ellen.

A spanyolok pénteken Bolívia ellen játszanak felkészülési meccset, de a kapitány erre a találkozóra pihenőt adott a két BL-döntős csapat, a Real Madrid és az Atlético játékosainak.