A fekete német mez a legmenőbb

Vágólapra másolva!
Németország és Hollandia dizájnban is messzire jutott a vébén: olvasóink szavazatai alapján a németek idegenbeli, illetve a hollandok hagyományos narancs dressze a két legszebb. A bronzérem a játékra és mezre is szimpatikus ghánaiaké lett.
Vágólapra másolva!

Forrás: AFP
A legmenőbb: Németország (1253 szavazat)

Forrás: AFP
2.: Hollandia (1029 szavazat)

Forrás: AFP
3.: Ghána (922 szavazat)

Ha Asamoah Gyan nem rontja el az Uruguay elleni negyeddöntő 120. percében a büntetőt, akkor a legjobb négy közé a legszebb mezű csapatok jutottak volna, Ghána mögött ugyanis a sötétkék spanyol szerelés lett a negyedik.

Forrás: AFP

Akadt, aki hiányolta a távol-keleti országokat a listáról. Japán és Dél-Korea valóban jó teljesítménnyel rukkolt elő a tornán, mindkét válogatott először lépett túl a csoportkörön idegen földön, méghozzá hazai edzővel, ami érett, önálló futballkultúrára vall. Mindezt mi is örömmel nyugtáztuk, viszont bármennyire fáj is, sportruházat terén Japán és Dél-Korea sem alkotott nagyot. De kárpótlásképp álljon itt egy kép a Paraguaytól csak büntetőkkel kikapó japánokról.

Forrás: AFP

A felsorolt 14 szerelés közül Szerbia és Kamerun győzte meg legkevésbé olvasóinkat, melyek összesen 280 voksot gyűjtöttek be a 6690-ből.