Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Geráék edzője aláírt a Liverpoolhoz

Vágólapra másolva!
Roy Hodgsonért 2 millió eurós kompenzációt fizetett a Liverpool a Fulhamnak. A szakembert már szerdán bemutatják az Anfield Roadon, írja a Goal.com internetes oldal.
Vágólapra másolva!

A Fulham csapatát májusban Európa Liga-döntőbe vezető menedzser Rafael Benítez helyét foglalhatja el, aki a sikertelen szezon után (a Liverpool csak hetedik lett a bajnokságban, a Bajnokok Ligájától pedig a csoportkör után búcsúzott) június 3-án hagyta el a klubot. A Liverpool kétmillió font kompenzációt fizet a londoni csapatnak, hogy szerződése lejárta előtt elengedje a 62 éves menedzsert.

Hodgson neve az elsők között merült fel, mint a spanyol lehetséges utódjáé, de a világbajnokság előtt azt mondta, szeretné kivárni, mire jut egymással a válogatott szövetségi kapitánya, Fabio Capello és az angol szövetség (FA). Ebből az angol lapok arra következtettek, hogy kudarc esetén Hodgson veheti át az olasz helyét.

A kudarc be is következett, hiszen az angol válogatott már a nyolcaddöntőben búcsúzott a Németország elleni megalázó 4-1-es vereséggel, Hodgson azonban nem lesz angol kapitány.

A Goal.com szerint a történtek arra utalnak, hogy a szakember nem is akart leülni a válogatott kispadjára, csupán a Liverpool és a Fulham korábban nem tudott megegyezni a lelépési pénzről.

Hodgson első dolga az lesz, hogy megegyezzen a klub távozni szándékozó kulcsjátékosaival, Steven Gerrarddal, Fernando Torresszel és Yossi Benayounnal. A csapat számára július végén, az Európa Liga harmadik selejtezőkörében kezdődik az idény.

Deschamps marad Marseille-ben

Didier Deschamps, a francia Olympique Marseille labdarúgócsapatának vezetőedzője további egy évvel meghosszabbította 2011-ben lejáró szerződését. A 41 esztendős szakember tavaly nyáron vette át a csapat irányítását, s rögtön aranyéremig vezette az együttest az élvonalban. Deschamps neve korábban több nagy klubnál felmerült, többen azt valószínűsítették, hogy Angliába, a Liverpoolhoz szerződik, ám ő már kedden jelezte, jól érzi magát Marseille-ben, és marad a csapatnál.



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről