A FIFA szerint szabálytalan góllal győztek az argentinok

Vágólapra másolva!
A FIFA játékvezetői bizottsága által kiadott elemzés szerint az argentinok győztes gólját Nigéria ellen nem lett volna szabad megadni.
Vágólapra másolva!

Argentína ugyan rengeteg helyzetet dolgozott ki az első mérkőzésén, de Gabriel Heinze szöglet utáni csukafejesével csak 1-0-ra győzte le Nigériát. A FIFA által a játékvezetők számára kiadott útmutató szerint azonban Wolfgang Starknak érvénytelenítenie kellett volna a találatot, mert a beívelésnél Walter Samuel szabálytalanul akadályozta a nigériaiak játékosát, Chinedu Obasit.

A nemzetközi szövetség játékvezetői testülete igyekezett felhívni a bírók figyelmét arra, hogy fokozottan ügyeljenek a pontrúgásoknál, különösen a védőket blokkolni igyekvő támadókra. Példaként Heinze gólját hozták fel, amelynél a testület szerint Stark rosszul döntött. Kérdés, ezt az útmutatót mennyire lehet komolyan venni, hiszen manapság általánosan elterjedt, hogy a pontrúgásoknál szabadfogású birkózás zajlik a tizenhatoson belül, és gyakran szinte lehetetlen eldönteni, hogy éppen melyik fél a szabálytalan.

Heinze vitattott gólja 00:10-től látható

www.global-soccer.eu