Eriksson megtalálta az angol vb-kudarc okát

Vágólapra másolva!
Magvas gondolattal jelentkezett Anglia egykori szövetségi kapitánya, Sven-Göran Eriksson. A svéd futballszakember szerint a válogatottnak akkor lesz esélye komoly sikert elérni nagy tornákon, ha a Premier League-ben bevezetik a téli szünetet.
Vágólapra másolva!

"Szerintem nincs semmi baj az angol futballal" - nyilatkozta a svéd szakember, aki korábban irányította Angliát, a világbajnokságon pedig Elefántcsontpart szakmai munkájáért felelt.

Az angol válogatott gyatra teljesítménnyel jutott tovább csoportjából, majd a nyolcaddöntőben megsemmisítő, 4-1-es vereséget szenvedett Németországtól.

"Amikor én voltak a szövetségi kapitány, egyetlen dologért küzdöttem, a téli szünetért. De az angol szövetség a pénz miatt sohasem akceptálta kérésemet. Anglia az egyetlen európai ország, ahol nincs pihenő, és amikor jönnek a nagy tornák, akkor a csapat ezt megszenvedi" - vélte Eriksson.

A svéd tréner elmondta, elégedett volt az elefántcsontparti játékosokkal, szerinte a válogatott szép jövő előtt áll, s a Dél-Afrikában is jobban szerepeltek volna, ha nem jön a vébé előtt Didier Drogba sajnálatos sérülése.

A pletykák szerint Eriksson is esélyes a Fulham kispadjára a Liverpoolhoz távozó Roy Hodgson helyére, ám a szakember cáfolta a híreket.

"Semmilyen tény nincs a hír mögött, nem tárgyaltam a londoni vezetőkkel" - mondta a BBC-nek.