A holland kapitány nem mérges Van Persie-re

Vágólapra másolva!
Mindkét szövetségi kapitány elégedetten beszélt csapata teljesítményéről a Hollandia-Szlovákia vb-negyeddöntő után. Bert van Maarwijk Stekelenburg kapust, míg Vladimir Weiss csapata tartását emelte ki.
Vágólapra másolva!

Bert van Marwijk, a holland válogatott szövetségi kapitánya, csak csapata első harminc percben nyújtott játékát dicsérte:

"Az első félidőben fél órán át jól játszottunk, több helyzetet is kialakítottunk. Már ekkor el kellett volna döntetünk a mérkőzést" - idézi a szakvezető szavait a Goal.com. "A második játékrészben is jól kezdtünk, ekkor is megvoltak a helyzeteink, de nem rúgtuk be azokat. Szerencsére Maarten Stekelenburg egy kulcsfontosságú pillanatban megmentett minket."

A holland szövetségi kapitány kitért Robin van Persie-re is, aki szemmel láthatóan nehezen viselte a lecserélését.

"Robin egy kicsit csalódott volt, amiért nem játszhatta végig a mérkőzést, de ez teljesen érthető. Egyáltalán nem vagyok rá mérges."

Vladimir Weiss, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya csalódottsága ellenére is teljes mértékben elégedett volt a csapatával.

"Bátran, szívvel játszottunk. Büszkék lehetünk rá, hogy idáig eljutottunk, ugyanakkor a jobb csapat jutott tovább. A büntetővel egy kicsit jobb érzéssel repülhetünk haza. A fiúk a világbajnokság során hihetetlen tartásról tettek tanubizonyságot. Az olaszok elleni győzelem volt a csúcspont" - idézi Weisst a holland NOS.nl című honlap.