Végre összeállhat a Trezeguet, Henry duó

Vágólapra másolva!
Ma kialakul a legjobb 16 mezőnye a világbajnokságon, és a csoportmérkőzések utolsó játéknapján mindössze egy válogatott léphet biztos továbbjutóként pályára. A spanyolok ennek megfelelően tartalékolnak is, ami megkönnyítheti a szaúdiak dolgát, de az ázsiaiak még győzelmük esetén sem biztos, hogy továbbmennek - ahhoz Ukrajna botlása is kellene. Este pedig az is eldől, hogy az 1998-as világbajnok Franciaország ismét leszerepel-e: a Zinédine Zidane nélkül pályára lépő galloknak legalább két góllal kell legyőzniük Togót a versenyben maradáshoz.
Vágólapra másolva!

A H csoportban a spanyolok a maguk két győzelmével már biztos továbbjutók, sőt, a csoportgyőzelem is nagy valószínűséggel az övék, ahhoz ugyanis, hogy csak másodikak legyenek, nagy gólkülönbséggel kellene kikapniuk a szaúdiaktól, és az ukránoknak hasonló nagy arányban kellene legyőzniük Tunéziát.

Luis Aragonés szövetségi kapitány a jelek szerint egyetlen alapemberének a megsérülését sem akarja kockáztatni, így teljesen átalakítja a kezdő tizenegyét, és pihenteti, akit csak lehet. Így a kapuban nem Iker Casillas, hanem Santiago Canizares áll majd, a hátsó alakzat teljesen kicserélődik, akárcsak a középpálya és a csatársor is - utóbbiban ezúttal a kezdők között lesz Raúl, a középpályán pedig a fiatal Francesc Fabregas is szerepel majd, annak ellenére, hogy egy újabb sárga lappal eltiltását kockáztatja.

A szaúdi csapatnak csak matematikai esélye van a továbbjutásra, a spanyolok elleni győzelem ugyanis nem lenne elég - a másik mérkőzés döntetlenje is szükséges a számukra. Az ázsiai együttes mestere, a brazil Marcos Paqueta a győzelmi kényszer tudatában várhatóan igyekszik támadó felfogásban pályára küldeni együttesét, és a vb során először a veterán Sami al-Jaber is bekerülhet a kezdő tizenegybe, vagyis a szaúdiak két csatárral rohamozhatnak. A középpályán pedig az eddig egyszer sem bevetett Nawaf al-Temyat vezényelheti a támadásokat.

A várható kezdőcsapatok
Szaúd-Arábia: Zaid - Al-Dossary, Fallatah, Al-Montashari, Sulimani - Al-Khariri, Al-Temyat, Al-Hossawi, Al-Thaker - Al-Jaber, Al-Kahtani.
Spanyolország: Canizares - Míchel Salgado, Juanito, Marchena, Antonio López - Albelda, Iniesta, Fabregas - Joaquín, Raúl, Reyes.