Mateus sem segített a Fekete Antilopokon

Vágólapra másolva!
A Németországban zajló labdarúgó-világbajnokság harmadik játéknapjának legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapásán Hollandia 1-0-ra legyőzte Szerbia-Montenegrót, míg az egykori gyarmatosítók, illetve gyarmatosítottak csatájában Portugália ugyancsak minimális különbséggel múlta felül Angolát. Az eredményt tekintve Mexikó magabiztosan verte Iránt, a közép-amerikai válogatott játékától azonban így sem ájult el a világ. A tudósító mindeközben összefut egy enyhén spicces ausztrál Ljungberggel, majd valódi angolai gorillatáncban gyönyörködik, hogy végül fájó kosarat kapjon az exkluzív tévékommentárori szerződése miatt nyilatkozatstopra kötelezett José Luis Chilaverttől.
Vágólapra másolva!

Juha Pál helyszíni tudósítása Kölnből

A holland válogatott csak vasárnap mutatkozott be a világbajnokságon, ám az Oranje fanatikusai már egy nappal korábban megjelentek Dortmundban, hogy megnézzék Leo Beenhakker Trinidad és Tobagójának a Svédország elleni meccsét, s mint tudjuk, nem is kellett csalódniuk, hiszen a holland tréner karibi csapata pontot lopott Henrik Larssonéktól. Nem is szomorkodtak, kislábujjtól az utolsó hajszálig narancssárgában virítva pózoltak az érdeklődő "civil" járókelők előtt (akikből egyébként kevés van, 10-ből 8 ember farsangosdit játszik a focivébé városaiban).

Vidámságukat átmenthették a mundial harmadik napjának a lipcsei nyitómeccsére is, amelyen Hollandia Arjen Robben találatával legyőzte Szerbia-Montenegrót, és így a szombaton az Elefántcsontpart ellen 2-1-re diadalmaskodó Argentínával karöltve vezeti a C jelű - elég a "halálozásból", nevezzük inkább úgy, hogy - álomcsoportból.

A Dortmundtól távolodó vonaton nem hittünk a szemünknek: a másodosztályon ott kapaszkodik Fredrik Ljungberg. Megszólal angolul - oké, az Arsenalban játszik, minden stimmel. Ausztrál zászló van a hátán, és félpityókásan vihog. Nem, ez mégsem Ljungberg, s amikor szóba elegyedünk, azt mondja, már más is összekeverte a korábban a világ legsármosabb futballistájának választott svéd szélsővel, egyszer interjút is akartak vele készíteni. El is játszott a gondolattal, hogy mi lenne, ha a stadionban azt mondta volna: "Helló, Fredie vagyok, az öltözőben felejtettem a VIP-kártyámat, bemehetek?"- nevetett, de azon már nem annyira, amikor felvetettem, szívesen beállna-e focizni Ljungberg helyére a válogatottban, bár azt leszögezte, "tojáslabdával" szívesen megpróbálná. Elköszönéskor még a magasba szökött ausztrál focilázról is szó esett, mint "Fredrik" mondja, mindenki megőrül most az országnyi kontinensen a "soccerért", pedig alapvetően arrafelé nem éppen number one a labdarúgás népszerűsége.

Forrás: EPA

Holland szurkolók egy narancssárga "szárnyas csikóval"




A java még eztán jött: az egyik fekete haját és arcát vérvörösre festő vezértáncos a kör közepére állt, és egy jó 10 perces gorillatáncba kezdett, fenékrázás, ugrálás, begörnyedt testtartás és hangos kiáltások, pillanatok alatt a nézők szívébe zárta magát a jókedvű szurkoló.

Ezt megirigyelve a portugál drukkerhad fogta magát, és felállt a Dóm előtti lépcső legtetejére, és úgy kürtölték világgá boldogságukat ("Itt vagyunk, focimeccsre megyünk, nekünk a legjobb most a világon!"), mintha csak megnyerte volna a trófeát a luzitán válogatott. Mi lesz még itt július 9-ig...