Kapszulahotel, sörösrekesz-asztal

Vágólapra másolva!
Az átlagos angol drukkerek nem nagyon költekezhettek a négy évvel ezelőtti világbajnokság alatt Japánban, és bár a távol-keleti országban kevesen számítottak rá, az úgynevezett kapszulahotelek igencsak népszerűek voltak a szurkolók körében. Azokat a "szállodákat" nevezik így, amelyekben a szobák tulajdonképpen csupán egy ágyból állnak, és a "lakosztályok" úgy helyezkednek el egymás mellett, mint a kaptárak a méhkasban, vagy mint a falanszterek Madách művében, Az ember tragédiájában.
Vágólapra másolva!

Az ilyen szobák mindössze 3000 jenbe kerültek egy éjszakára (körülbelül 6000 forint), és bár nem a legkényelmesebbek - különösen azok számára, akik magasabbak 175 centiméternél -, az angoloknak tökéletesen megfeleltek.

"Hát igen, kicsit zsúfolt volt, de a nap nagy részében úgysem ott dekkolunk, csak aludni jártunk oda. Ráadásul Londonban soha nem találtunk volna ilyen olcsó szállást" - mondta az egyik drukker.

Ugyanezen az alapon sokan látogatták a különböző utcai árusokat és olcsó kifőzdéket, így például azt is, amely a tokiói Jurakucso állomás alatt (!) található.

Itt az asztalok sörösrekeszekből készültek, és a tulajdonos, Igarasi Jusijuki szerint ez különös vonzerőt jelentett az angol szurkolók számára. "Azt gondoltam, hogy a nyelvi problémák elijesztik majd a külföldieket, de nagyon sokan valósággal törzsvendégekké váltak a világbajnokság alatt" - jelentette ki Igarasi.