Anthuenis távozik, Scolari távozhat jövőre

Vágólapra másolva!
Aimé Anthuenis, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, hogy nem hosszabbítja meg jövő júniusban lejáró szerződését, mivel csapata a spanyoloktól elszenvedett szombati vereséggel már biztosan nem lehet ott a 2006-os világbajnokságon. A portugál szövetség elnöke szerint a vb után feláll a válogatott kispadjáról a brazil Luiz Felipe Scolari is.
Vágólapra másolva!

"Ha a vb-n rosszul szerepelünk, tiszta sor, Scolari nem maradhat. Abban az esetben viszont, ha sikeresek leszünk, akkor képtelenek leszünk megtartani, bár mindenki marasztalná" - jelentette ki Gilberto Madail. Hozzátette: ha rajta múlna, a kapitány a vb után is posztján maradhatna.

Scolari azok után vette át a portugál csapat irányítását, hogy 2002-ben világbajnok lett hazája válogatottjával. A 2004-es portugáliai Eb-n a gárda a döntőig jutott, azonban ott meglepetésre kikapott Görögország legjobbjaitól. A portugálok a selejtezők utolsó fordulójától függetlenül már kiharcolták a jövő évi vb-n való részvétel jogát.

Új belga kapitányként a La Derniére Heure című lap szerint öten is szóba jöhetnek. A lap megemlíti az egykori kiváló játékost, Marc Wilmotsot, a Genket irányító René Vandereyckent, a korábban az Anderlechtnél dolgozó Hugo Broost, a régebbi kapitány Walter Meeuwst, és a jelenleg a Galatasarayt irányító Eric Geretset. Anthuenis 1978 óta az első kapitány, aki két egymást követő cikluson át irányíthatta a nemzeti együttest.