Vágólapra másolva!
A Denver Nuggets hazai pályán 112-97-re legyőzte a Minnesota Timberwolves csapatát az NBA rájátszásának második fordulójában és visszavette az irányítást a párharcban. A meccs embere két szempontból is a címvédő szerb sztárja, Nikola Jokics volt.

A 211 centi magas szerb center kedden este a játékával is messze kiemelkedett a mezőnyből: 40 pontot szerzett, emellett leszedett hét lepattanót és kiosztott 13 gólpasszt, mindezt úgy, hogy nem volt eladott labdája. 

A címvédő Nuggets először tudott nyerni hazai pályán a nyugati főcsoport elődöntőjében, ezzel pedig 3-2-re vezet és visszavette az irányítást a párharcban. Ha a Denver csütörtökön is győzni tud hazai pályán, bejut a főcsoport döntőjébe, ahol a Dallas Mavericks-Oklahoma City Thunder párharc győztesével találkozik.

Jokicsnak nem csak a nagyszerű keddi teljesítményért járt a taps: a szerb szupersztár ugyanis 2021 és 2022 után harmadszor is a liga legértékesebb játékosa (MVP) lett.

A hazai csapatban Jokics mellett Aaron Gordon 18, míg Jamal Murray és Kentavious Caldwell-Pope 16-16 pontig jutott. Vendég oldalon ezúttal kicsit halványabb volt az Anthony Edwards, Karl-Anthony Town kettős, előbbi 18, míg utóbbi 23 pontot szerzett.

Az este másik meccsén, a keleti elődöntőben a New York Knicks a 44 pontot és hét gólpasszt jegyző Jalen Brunson vezérletével győzte le hazai pályán 121-91-re az Indiana Pacerst. A párhcban 3-2-re vezet a Knicks.