Milliós jegyárak és garantált telt ház az év női kosárlabdameccsén

LSU v Iowa, Caitlin Clark, kosárlabda, NCAA
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Amerika szokás szerint idén is megőrült az egyetemi kosárlabda-bajnokságok rájátszására. Ezúttal viszont nem egy leendő NBA-sztárt, hanem egy majdani WNBA-sztárt akar látni mindenki. Kerüljön, amibe kerül.

Nem véletlenül hívják March Madnessnek, azaz márciusi őrületnek az amerikai egyetemi bajnokság (NCAA) kosárlabda-tornáinak rájátszását. Nem túlzás, hogy az egész ország megőrül, hiszen a városok, megyék, államok sokszor rendkívül erősen kötődnek egy-egy iskolához, és az országban szinte mindenkinek vagy egy egyetemista, főiskolás ismerőse, rokona, akinek szurkolhat. Az idő haladtával, a tét növekedésével pedig csak fokozódik az őrület, úgyhogy nem csoda, hogy a négyes döntő hetében, azaz mostanra teljesen elszabadult a pokol.

Ezúttal azonban nem a jövő LeBron Jamesére vagy Kobe Bryantjére (mégha ő nem is volt fősulis) kíváncsiak, hanem az Iowa State 183 centi magas és 70 kilós törékeny(nek tűnő) irányítójára, Caitlin Clarkra. Az idei évben rekordok sorát megdöntő lófarkas géniusz, aki februárban a Division I, azaz a legmagasabb osztály történtetének legjobb pontszerzője lett, körül olyan felhajtás van, amilyet még Amerikában is ritkán látni. 

Clark végzős, úgyhogy a tavaly elveszített döntő után ez az utolsó esélye, hogy NCAA bajnoki címre vezesse a Hawkeyest.

Az Iowa a negyeddöntőben legyőzte a tavalyi bajnok LSU-t, azonban az elődöntőben sem lesz könnyebb a helyzet, mert ott meg UConn (University of Connecticut) vár rájuk. Az már biztos, hogy ahogy ebben az idényben két árva meccs kivételével mindig, úgy ezúttal is telt ház előtt fog pályára lépni Caitlin Clark, mert a 19432 férőhelyes clevelandi Rocket Mortgage Fieldhouse-ba már minden jegyet eladtak. 

A jegyek átlagára 2323 dollár, azaz 839 ezer forint volt, de ez csak nem lehetett akadály. Ugye?

 Már egy hónapja is több mint 1100 dollár (kb. 400 ezer Ft) volt az átlagár, ami a tavalyi 400 dollárhoz képest majd' háromszoros drágulást jelent, számol be az AP amerikai hírügynökség.

Eközben a fiúk elődöntőjére (Perdue-North Carolina State és UConn-Alabama) alig drágultak egy év alatt a jegyek: tavaly 636 dollár (kb. 230 ezef Ft), idén pedig 993 dollár (358 ezer Ft) volt az átlagár. Az is igaz persze, hogy fiúk meccseire több volt az olcsóbb jegy, a férfiak négyes döntőjét ugyanis az arizonai Glendale-ben lévő 63400 férőhelyes State Farm Stadionban rendezik.

Kapcsolódó cikkek: