Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) korábbi sztárja, John Wall megrázó őszinteséggel beszélt arról, hogy kétszer is öngyilkosságot akart elkövetni.

A Washington Wizards, a Houston Rockets és a Los Angeles Clippes korábbi sztárjáról, John Wallól kevesen tudják, hogy karrierje során komoly mentális problémákkal kellett megküzdenie. A Washington Wizards játékosaként 2019-ben elszakította az Achillesz-ínát, a súlyos sérülés miatt több mint egy évet kellett kihagynia, majd nem sokkal később családi tragédiák érték, előbb az édesanyja majd a nagymamája halt meg, ráadásul mindez a koronavírus miatti karantén időszak alatt történt. 

A 33 éves kosárlabdázó a The OGs Show című podcast műsorban beszélt őszintén a depresszióval folytatott harcáról és az öngyilkos gondolatairól. Wall elárulta, hogy 

kétszer is fegyvert fogott a fejéhez, és azt fontolgatta, hogy meghúzza a ravaszt, ám két gyermekének sikerült lebeszélnie őt az öngyilkosságról.

 A beszélgetés során a 2010-es NBA-draft első kiválasztottja aztán felkeresett egy terapeutát, akinek segítségével próbált mentális egészségügyi szakember. a mentális egészségügyi problémákkal.

Phoenix Suns v Los Angeles Lakers, John Wall
Mentális problémáiról vallott a korábbi NBA-sztár, John Wall
Fotó: Getty Images via AFP

"Egy ponton arra gondoltam, hogy megölöm magam" - kezdte a 33 éves kosaras. "Tudom, hogy milyen... próbálom elmondani az embereknek, hogy a mentális egészségügyi probléma nagyon súlyos. Nekem terapeutához kellett járnom. Ha nincs a két gyerekem, megöltem volna magam. Kétszer is pisztolyt szegeztem a fejemhez, de ezt sok hozzám közel álló ember nem is tudta.

A gyerekei miatt van még életben az NBA-sztár

Aztán arra gondoltam, ha elszakítom magam ettől a világtól, akkor cserbenhagyom a gyerekeimet. Ki lesz ott, hogy felnevelje őket? Elvettem voln tőlük az apjukat, ami nem lett volna fair velük szemben. Tudom, hogy ott kell lennem nekik"

 – mondta érzelmesen a rutinos sztár.

Wall 2010-ben első helyen draftolta a Washington Wizards. Az ötszörös All Star-játékos 2019-es sérülését követően egy teljes szezont kihagyott, majd a Houston Rocketshoz igazolt. A texasi csapatban nehezen találta meg a helyét, ezért a Los Angeles Clippershez szerződött, ahol az előző szezonban 11,4 pontot, 4,2 lepattanót és 5,2 asszisztot átlagolt 22,2 perc alatt. Bár Wall már több mint egy éve nem lépett pályára az NBA-ben, nem gondolkodik a visszavonuláson, mivel szeretne mihamarabb visszatérni.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!