Vágólapra másolva!
A UFC 299 gálája nem okozott csalódást, hatalmas meccseket láthattunk.

Nagy érdeklődés övezte a kétméteres kubai óriás, Robelis Despaigne bemutatkozómeccsét. Az egykori taekwondo bajnok első UFC bunyóján Josh Parisian ellen szállt ketrecbe és 18 másodperc alatt semmisítette meg ellenfelét.

Az egykori harmatsúlyú bajnok, Petr Yan megtörte hárommeccses vereségi szériáját és sima pontozással nyert a kínai tehetség, Song YaDong ellen.

Váltósúlyban a kőkemény brazil Gilbert Burns és az ausztrál Jack Della Maddalena csapott össze egy kőkemény meccsen. Burns derekasan helytállt, de végül Maddalena egy térdessel és könyökösökkel durván befejezte őt a földön, megnyerve zsinórban a 15. profi meccsét. 

A technikás mókamester, Kevin Holland fogadta a UFC-ben a Bellator egykori váltósúlyú bajnokát, Michael Venom Page-et. Venom borzasztóan kellemetlen stílusával leiskolázta Hollandot, így egyhangú pontozással nyerte meg első meccsét a szervezetnél.

Sokan várták a veterán Dustin Poirier és a feltörekvő francia kiválóság, Benoit Saint Denis összecsapását. A hihetetlenül mozgalmas találkozó második menetében végül Dustin egy brutális kiütéssel tett pontot a bunyó végére. Elképesztő, de Poirier 2011-ben vívta első meccsét a UFC-nél és még mindig a csúcson van. 

A színes hajáról és excentrikus öltözködéséről híres harmatsúlyú bajnok, Sean O'Malley ezen a főmeccsen akart bosszút állni Marlon "Chito" Vera-n, akitől karrierje eddigi egyetlen vereségét szenvedte el. 

"Suga" Sean mindig hangsúlyozta, hogy akkor is csak lábsérülése miatt kapott ki és most bebizonyította, hogy tényleg ő a jobb. Öt meneten keresztül csépelte Chito fejét, akitől hatalmas teljesítmény, hogy nem lett leütve egy iszonyatos térdes után, amit arccal telibekapott. A találkozót O'Malley nyerte egyhangú pontozással, Chito pedig annak örülhet, hogy még mindig elmondhatja magáról, hogy karrierje során sosem ütötték le. 

"Chito" Vera arca a meccs előtt és a 186 beszedett ütés után

A hétvége fontos eseménye volt az is, hogy pénteken Francis Ngannou, a UFC egykori nehézsúlyú bajnoka simán kikapott kiütéssel a bokszbajnok Anthony Joshua-tól. Ez meglepetés volt, mert a Tyson Fury elleni meccsen Ngannou remekül szerepelt, még le is ütötte a bajnokot és csak nagyon megkérdőjelezhető pontozással kapott ki. Annak ellenére, hogy bokszolóként eddig 0-2 a mérlege, Francis örülhet, mert a Fury elleni meccsért 10, a Joshua elleniért pedig most 20 millió dollárt tehetett zsebre. (Bajnokként a UFC-ben a legmagasabb meccspénze volt 600 ezer dollár, úgyhogy mindenképpen jó döntés volt kipróbálnia magát az ökölvívásban, legalábbis anyagilag.) 

A youtuberből lett bokszoló, Jake Paul pedig bejelentette, hogy következő meccse július 20-án lesz, az élő legenda, Mike Tyson ellen. A 27 éves Paul szeret kiöregedett bajnokokkal küzdeni, ebbe a tendenciába pedig tökéletesen beleillik az 57 éves Tyson. A meccset Netflixen lehet majd nézni élőben.