Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers jelezte, hogy haladéktalanul kijavítják azokat a hibákat, amelyek valósággal hemzsegnek a valaha volt egyik legjobb NBA-játékos, Kobe Bryant február 8-án átadott szobrának talapzatán.

Valaki gyalázatos munkát végzett, amit valaki mások átvettek, most pedig lehet vörös arccal javítani, röviden így foglalható össze a friss Los Angeles-i kosárlabda-botrány. A 2020-ban tragikus helikopter-balesetben meghalt korábbi legendás kosárlabdázó, Kobe Bryan idén február 8-án átadott 5,8 méter magas szobrának talapzatán ugyanis hibák tömkelege olvasható.

A készítők szándéka szerint annak a 2006. január 22-én, a Toronto Raptors ellen játszott meccsnek a jegyzőkönyve böngészhető a talapzaton, melyen Bryant 81 pontot dobott, ami a második legtöbb a liga történetében egy játékos által. Ennél többet csak Wilt Chamberlain ért el, aki 1962-ben 100 pontot dobott a New York Knicks ellen.

Kobe Bryant, Los Angeles Lakers, szobor
Naponta szurkolók százai fordulnak meg a szobor körül
Fotó: AFP

Csakhogy nem is kell nagyon sasszem hozzá, hogy valaki kiszúrja a hibákat. A legdurvább, hogy két játékos, José Calderon és Von Wafer is rosszul lett felvésve, ahogy a "Coach’s Decision" (edzői döntés) kifejezést sem sikerült megugrania a vésnöknek. Ez csak néhány példa, amit az amerikai AP hírügynökség cikke sorol, de állítólag számos további baklövést követtek el a felirat elkészítése során.

A Lakers most közölte, hogy a haladéktalanul kijavítanak minden hibát a Staples Center előtt látható bronzszobron. Jó lesz, ha odafigyelnek, mert Bryant özvegye, Vanessa további két szobrot szeretné még férjének, aki teljes karrierjét, 20 szezont, a Lakersben töltötte.