Vágólapra másolva!
Nem unatkoztak azok, akik a helyszínen nézték végig az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő Chicago Blackhawks és az Anaheim Ducks rangadóját, ugyanis kilenc gól mellett egy brutális tömegverekedésnek is a szemtanú lehettek.

Kilenc gól és egy brutális tömegverekdés

Hatalmas tömegverekedés tört ki a jégen a Chicago Blackhawks és az Anaheim Ducks szerdai találkozóján, amelyben mind a tíz pályán lévő játékos részt vett, vagyis még a kapusok is csatlakoztak a bunyóhoz.

Anaheim Ducks v Chicago Blackhawks
Tömegverekedésbe torkollott az Anaheim Ducks és a Chicago Blackhawks meccse
Fotó: Getty Images via AFP

Az indultok a harmadik harmadban szabadultak el, 6-2-es chicagói vezetésnél, amikor Radko Gudas, az Anaheim Ducks egyik játékosa odaütött az ütőjével a hazaiak cseh kapusának, Petr Mrazeknek. Ezt követően Jarred Tinordi szóvá tette az esetet Gudasnál, ami után lökdösődni kezdtek a felek, majd a pályán lévő csapattársak is csatlakoztak és pillanatok alatt dulakodás alakult ki a jégen. A játékvezetők nem álltak a helyzet magaslatán, azt sem tudták, hol kezdjék el szétválasztani a feleket. 

Az anaheimi csapat kapusát, John Gibsont egyébként kiállították, amiért a kapuját elhagyva átkorcsolyázott az ellenfél térfelére és ott összeverekedett a rivális kapusával. De nem Gibson volt egyetlen, akit végül megbüntettek, a játékvezetők kereken 70 perc büntetést osztottak ki hét játékosnak. 

Történelmi bravúr az újonctól

A Chicago Blackhawks végül 7-2-re nyer, a csapat újonc, Connor Bedard pedig elit társasághoz csatlakozott, miután öt pontot szerzett. Az idei draft első választottja egy gólt lőtt és négy gólpasszt adott a találkozón, ezzel az NHL történtében ő lett az ötödik játékos, aki 18 évesen öt pontot szerzett egy meccsen. Legutóbb ez 2011-ben Ryan Nugent-Hopkinsnak sikerült. A korszakos tehetségnek kikiáltott Bedard a legutóbbi két meccsén nyolc pontot jegyzett, ő lett a második tinédzser a liga történetében, aki erre képes volt, ezt eddig csak Dale Hawerchuk érte el 1982-ben.