Máris megvan a fekete hétfő első áldozata

Tampa Bay Buccaneers v Atlanta Falcons GettyImageRank2 American Football - Sport USA Georgia - US State Atlanta - Georgia Photography Tampa Bay Buccaneers Atlanta Falcons NFL Head Coach 64 NFC South Match - Sport PersonalityInQueue Mercedes-Benz Stadium A
ATLANTA, GEORGIA - DECEMBER 10: Head coach Arthur Smith of the Atlanta Falcons shakes hands with with Aaron Stinnie #64 of the Tampa Bay Buccaneers during the game at Mercedes-Benz Stadium on December 10, 2023 in Atlanta, Georgia. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP (Photo by Kevin C. Cox / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Közvetlenül a New Orleans Saints elleni súlyos vereség után az Atlanta Falcons kirúgta Arthur Smith főedzőt, ezzel ő lett a fekete hétfő első idei áldozata.

Az NFL alapszakaszának utolsó fordulója után rendszerint nincs könnyű éjszakájuk a rájátszásról lemaradó edzőknek: a türelmüket vesztő, vagy eleve kevéssé türelmes tulajdonosok a vasárnapi záró forduló másnapján egymást túllicitálva rúgják ki a sikertelen edzőket.

A 2024-es fekete hétfőre csak vasárnapig kellett várni,

ugyanis Arthur Smith-nek, az Atlanta Falcons edzőjének rögtön a Saints elleni meccs lefújása után ajtót mutatott a Falcons tulajdonosa, Arthur Blank és az igazgató, Rich McKay. Ami nem is lehet csodálkozni: Smith és a Falcons az idei alapszakaszt 7-10-es mérleggel zárták, úgy, hogy az utolsó forduló előtt még matematikai esélyük volt a rendkívül kiegyenlített NFC Dél csoportot megnyerni. Ehhez le kellett volna győzni a csoportrivális New Orleanst, és kiszurkolni a Tampa Bay Buccaneers vereségét.

Arthur Smith (szemben) új állás után nézhet Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Kevin C. Cox

Egyik sem sikerült, a Bucs 9-0-ra verte a Carolina Pantherst, ezzel megnyerte a csoportját, és bejutott a rájátszásba, de, ami még rosszabb, hogy a Falcons két negyed után még 17-17-re állt a Saints ellen,

a második két játékrészt azonban 31-0-ra bukta és végül 48-17-re kikapott.

Smith-nek, aki három idényen át egyszer sem tudta rájátszásba vezetni a Falconst, és mindhárom szezonját 7-10-es mérleggel zárta, ezek után érthetően nem volt több esélye, mennie kellett.