Vágólapra másolva!
A Philadelphia 76ers 126-121-re legyőzte a címvédő Denver Nuggetset az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) keddi rangadóján, míg Mike Brownt, a Sacramento Kings edzőjét 50 ezer dolláros pénzbüntetésben részesítették a legutóbbi kirohanása miatt.

A hazaiak sikeréből az előző idény legjobbjává (MVP) választott Joel Embiid 41 ponttal és 10 lepattanóval vette ki a részét, míg a túloldalon az azt megelőző két szezon MVP-je, a szerb Nikola Jokics 25 ponttal és 19 lepattanóval zárt.

A Phoenix Suns egy 32-8-as rohammal fejezte be a Sacramento Kings ellen 119-117-re nyert mérkőzést, míg a Los Angeles Clippers főként az olimpiai bajnok Paul George 38 pontjával gyűrte le 128-117-re a vendég Oklahoma City Thundert.

Mike Brownt játékosainak kellett lefogni a Milwaukee elleni meccsen Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Ezra Shaw

Az NBA vezetősége 50 ezer dolláros pénzbírsággal sújtotta Mike Brownt, a Sacramento edzőjét, aki vasárnap a Milwaukee ellen 143-142-re elvesztett, drámai csata során dühösen ordítva indult el fenyegetően az egyik játékvezető felé, a játékosainak kellett lefogni, ezért kiállították. A meccset követő sajtótájékoztatón pedig laptopját elővéve mutatta be a bírók vélt tévedéseit.