Naná, hogy LeBron Jamesé az NBA történetének leghihetetlenebb statisztikája

Houston Rockets v Los Angeles Lakers GettyImageRank2 People Basketball - Sport USA California City Of Los Angeles One Person Color Image Incidental People Three-point Photography Making A Basket - Scoring Crypto.com Arena LeBron James Los Angeles Lakers H
LOS ANGELES, CALIFORNIA - NOVEMBER 19: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers celebrates a three-point basket during the fourth quarter against the Houston Rockets at Crypto.com Arena on November 19, 2023 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Katelyn Mulcahy/Getty Images/AFP (Photo by Katelyn Mulcahy / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
LeBron James a 21. szezonját gyűri az NBA-ben, így nem csoda, hogy a liga pontkirálya egészen különleges és hihetetlen statisztikai mutatókban is verhetetlen.

A 39 éves szupersztáron szemmel láthatóan nem fog az idő, támadásban és védekezésben is olyan mutatói vannak, mint "új korában". Ezeket most nem fogjuk sorolni, mert, ahhoz rövid lenne az egész év is, aki szereti a számokat, az az NBA honlapján böngészheti őket.

Most csak egyet, mind közül, talán a leghihetetlenebbet emelnénk ki, ami szerda eseti Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks meccsen került fel a tévék képernyőjére.

A felírat szerint ugyanis James szinte példátlanul hosszú karrierje során az NBA 77 szezonjában a ligában valaha megfordult játékosok több mint harmada, jelesül 35 százaléka ellen játszott a "Király".

Ehhez hasonló statisztika talán csak egy van, mégpedig a Jameshez hasonlóan szintén elnyűhetetlennek tűnő, 38 éves angol középpályás James Milner jóvoltából. A jelenleg is a Premier League-ben játszó, a Brighton & Hove Albiont erősítő Milner a 22. szezont gyűri az angol élvonalban, ahol eddig 4776 játékos fordult meg. Nos, Milner közülük 2381 ellen játszott legalább egy percet.

Mindkét szám egészen hihetetlen...