Az NHL is beleremeghet ebbe a botrányba, jégkorongozókat vádolnak szexuális erőszakkal

Philadelphia Flyers v Seattle Kraken GettyImageRank2 People Looking USA Washington State Seattle One Person Winter Sport Photography Climate Pledge Arena National Hockey League Philadelphia Flyers Round One 79 Hockey Match - Sport PersonalityComplete Cart
SEATTLE, WASHINGTON - DECEMBER 29: Carter Hart #79 of the Philadelphia Flyers looks on during the first period against the Seattle Kraken at Climate Pledge Arena on December 29, 2023 in Seattle, Washington. Steph Chambers/Getty Images/AFP (Photo by Steph Chambers / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Négy NHL-játékos ügyében nyomoz a rendőrség Kanadában, miután a vád szerint szexuális bűncselekményt követtek el.

A játékosokat meg is nevezték, négy NHL-es profiról van szó. Philadelphia Flyers kapusa, Carter Hart, a Calgary Flames játékosa, Dillon Dube és a New Jersey Devilsből Michael McLeod és Cal Foote érintettek. A négy kanadai sportoló együtt nyert a juniorok között világbajnoki címet 2018-ban.

Carter Hart, a Philadelphia Flyers kapusa Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Steph Chambers

Az ESPN megkeresésére a sportolók ügyvédei elmondták, védenceik ártatlanok és ez be is fog bizonyosodni majd a tárgyalások során. Továbbá arra kérték a közvéleményt, ne ítéljenek elhamarkodottan, az összes körülmény ismerete nélkül.

Az ügyben még érintett a korábbi NHL-játékos, Alex Formenton is, aki Svájcban is jégkorongozott,

A helyi rendőrség 2022-ben kezdte vizsgálni az ügyet, miután egy nő feljelentést tett, mert állítása szerint a világbajnok csapat nyolc tagja erőszakoskodott vele egy rendezvényt követően, ahol a bajnokcsapatot ünnepelték 2018-ban.

A 25 éves játékosok előző hét óta nem játszanak a csapataikban, de egyelőre nem tudni, mit hoz számukra a jövő. A Flames közleménye szerint ők nem is tudtak a szexuális zaklatásról, amikor január 21-én Dube kérte, hogy engedjék el egy időre. A klub akkor úgy tudta, hogy a mentális egészsége érdekében kér szünetet a játékosuk.

Az NHL állítólag korábban már lefolytatta a maga vizsgálatát az ügyben, de azt nem tette publikussá és a helyzet jelenlegi állapotában nem kommentálják az esetet.