Negatív rekordot döntött a Detroit az NBA-ben, dühöngenek a szurkolók

Utah Jazz v Detroit Pistons GettyImageRank2 People Full Length Basketball - Sport Looking USA Michigan Detroit - Michigan One Person Incidental People Photography Detroit Pistons NBA NBA Pro Basketball Full Body Isolated Match - Sport The Way Basketball A
DETROIT, MICHIGAN - DECEMBER 21: Cade Cunningham #2 of the Detroit Pistons looks on in the fourth quarter on the way to a 119-111 loss to the Utah Jazzat Little Caesars Arena on December 21, 2023 in Detroit, Michigan. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Gregory Shamus/Getty Images/AFP (Photo by Gregory Shamus / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Detroit Pistons 118-112-re kikapott a vendég Brooklyn Netstől az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság keddi játéknapján, sorozatban 27. vereségével pedig megdöntötte a vonatkozó rekordot az NBA-ben.

A Pistons az előző mérkőzésén, amikor szintén a Netstől kapott ki, a harmadik lett a liga történetében, amely 26-os kudarcsorozatot hozott össze egy szezonon belül: a 2010/11-es idényben a Cleveland Cavaliers, a 2013/14-esben pedig a Philadelphia 76ers produkált hasonló szériát.

Katasztrofális formában van a Detroit Pistons Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Gregory Shamus

A két gárda detroiti találkozóján a Little Caesars Arena közönsége már dühösen azt skandálta, hogy "Sell the team!", azaz "adjátok el a csapatot", míg a The Detroit News című napilap nevetségesnek nevezte az együttes teljesítményét.

"Senki sem vágyik ilyen hírnévre" - jelentette ki Monty Williams vezetőedző. "Valószínűleg én vagyok a leginkább felelős ezért a helyzetért, de sajnos ez a realitás."

A 2004-ben NBA-bajnok Detroit - amely október eleje óta nyeretlen - már csak egy kudarcra van minden idők legnagyobb vesszőfutásától, melyet a Philadelphia mutatott be: a Sixers a 2014/2015-ös és a 2015/2016-os szezonon átívelően sorozatban 28-szor kapott ki. A Pistonsnak is jó esélye van erre, mivel a következő meccsén a listavezető Boston csarnokában lép pályára.