Soha nem látott feltámadást mutatott be a Toronto az NHL-ben - videó

Toronto Maple Leafs v New York Rangers GettyImageRank3 People Full Length 18-19 Years USA New York City Winter Sport Madison Square Garden New York Rangers Toronto Maple Leafs Three People Photography National Hockey League Hockey Skating Match - Sport Pe
NEW YORK, NEW YORK - DECEMBER 12: Noah Gregor #18 of the Toronto Maple Leafs skates against the New York Rangers at Madison Square Garden on December 12, 2023 in New York City. Bruce Bennett/Getty Images/AFP (Photo by BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Toronto Maple Leafs két harmad után ötgólos hátrányban volt, mégis pontot szerzett a vendég Columbus Blue Jackets ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján.

A kanadai együttes - amely két nappal korábban a keleti második New York Rangerst verte 7-3-ra idegenben - negyven perc után kilátástalan helyzetbe került saját közönsége előtt. Azonban az utolsó játékrészben jött a feltámadás. A negyedik torontói gól 1:15 perccel, az egyenlítő találat pedig 45 másodperccel a vége előtt esett - lehozott kapussal.

A hosszabbításban aztán a columbusi Kent Johnson eldöntötte az összecsapást. A Blue Jackets az első csapat az NHL-ben, amely úgy tudott nyerni, hogy legalább ötgólos hátrányt tékozolt el a harmadik harmadban. Olyan már történt - a mostanival együtt hatszor -, hogy egy csapat ötgólos előnyt több mint egy harmad alatt leadva nyerni tudott. Legutóbb 1992. december 12-én, amikor a Quebec Nordiques 8-7-re verte hosszabbításban a San Jose Sharks alakulatát. De olyanra még nem volt példa, hogy egy csapat az utolsó 20 percben tékozolt el ekkora előnyt.

A Maple Leafsben Auston Matthews kétszer volt eredményes, így 23 találatával vezeti a listát. Az amerikai csatár az elmúlt négy meccsén hét gólt lőtt, míg svéd csapattársa, William Nylander az utóbbi hét találkozóján 11 pontot (2 gól, 9 gólpassz) gyűjtött. A Blue Jackets kapusa, a lett Elvis Merzlikins 43 védést mutatott be.