Nagy bejelentés: az NBA amerikai sztárjai ott lesznek a párizsi olimpián

Los Angeles Lakers v Golden State Warriors GettyImageRank2 nba Horizontal SPORT BASKETBALL
SAN FRANCISCO, CALIFORNIA - OCTOBER 18: LeBron James #6 of the Los Angeles Lakers speaks to Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors during their game at Chase Center on October 18, 2022 in San Francisco, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP (Photo by EZRA SHAW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A csalódást keltő világbajnoki szereplés után minden bizonnyal az elképzelhető legerősebb kerettel utazik a címvédő amerikai férfi kosárlabda-válogatott a párizsi olimpiára.

Steve Kerr kapitány együtteséből nemrég a távol-keleti vb-n hiányoztak a legnagyobb sztárok, a csapat kikapott az elődöntőben a későbbi aranyérmes németektől, és végül csak negyedik lett.

Az NBA hétfői médianapján azonban számos nagy bejelentés elhangzott. A legjobbak közül a - férfi rekordot jelentő -

negyedik olimpiai diadalára hajtó Kevin Durant és a négyszeres NBA-bajnok létére ötkarikás újoncnak számító Stephen Curry mellett

olyan All Star-válogatott klasszisok jelezték részvételüket, mint DeMar DeRozan, Devin Booker, Jaylen Brown, Donovan Mitchell, Khris Middleton és Julius Randle. A 38 éves szupersztár,

LeBron James egyelőre nyitva hagyta a kérdést, de annyit sejtelmesen megjegyzett, nem hinné, hogy túl nagy többletterhet jelentene számára az olimpia.

LeBron James és Stephen Curry is ott lehet Párizsban Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Ezra Shaw

Az előző NBA-idény legjobbjává választott Joel Embiid még nem döntött.

A Philadelphia 76ers ásza amerikai-francia kettős állampolgár, így bármelyik csapatot választhatja, de közölte, hogy ha szülőhazája, Kamerun kijut az ötkarikás játékokra, akkor az afrikai ország színeiben lépne pályára.

A Golden State Warriorsszal szintén négyszeres NBA-bajnok, olimpiai és vb-aranyérmes Klay Thompson ugyanakkor bejelentette, hogy ha a karibi ország kvalifikálná magát, akkor nem az Egyesült Államokat, hanem - apjának származására való tekintettel - a Bahamákat erősítené Párizsban.