Vágólapra másolva!
Ja Morantet, a Memphis Grizzlies kosárlabdacsapatának NBA-sztárját pénteken 25 mérkőzésre tiltotta el a liga azok után, hogy májusban másodszor is rajtakapták, ahogy fegyverrel a kezében hadonászik egy videóban.

A Grizzlies játékosát márciusban már 8 meccsre felfüggesztette az NBA, amiért pisztollyal fenyegetőzött és megütött egy 17 éves fiút. Május közepén azonban ismét előkerült róla egy felvétel, ahol fegyverrel hadonászott. Az NBA komisszárja, Adam Silver már akkor jelezte, hogy a nagydöntő után úgy hozzák meg a döntést, hogy abban a játékos múltja komolyan fog nyomni a latban. Ez így is lett:

a pénteki ítélet alapján Morant a soron következő 25 mérkőzésen nem léphet pályára – ennél súlyosabb büntetést még a Grizzlies történetének egyetlen játékosa sem kapott.

„Morant fegyvert viselt, noha tudta, hogy élőben forgatják az Instagramon. Annak ellenére tette mindezt, hogy nyilvánosan és az NBA-ben is kötelezettséget vállalt arra, hogy nem ismétli meg azt a viselkedést, amiért már szankcionálták. Morantnak bizonyos feltételeket is be kell tartania, mielőtt visszatér a pályára" – írta a liga a közleményében anélkül, hogy részletezte volna ezeket a feltételeket.

A 23 éves játékos az ítélethozatal után közleményben kért elnézést.
„Bocsánatot szeretnék kérni az NBA-től, a Grizzliestől, a csapattársaimtól és Memphis városától. [...]

[...] Az egész holtszezont és a felfüggesztésem időszakát a mentális egészségem és a döntéseim javításával fogom tölteni. [...] Remélem, lesz lehetőségem, hogy idővel bebizonyítsam, hogy jobb ember vagyok, mint amit mutattam" – mondta Morant.