Vágólapra másolva!
Az NFL-ben szereplő New England Patriots játékosát, Jack Jonest pénteken tartóztatták a bostoni Logan repülőtéren, miután fegyvereket találtak nála.

A Fox News információi szerint Jones poggyászában két töltött lőfegyvert – más beszámolók szerint ennél is többet - talált a repülőtér biztonsági személyzete, ami után a massachusetts-i rendőrség előállította a sportolót. Ugyan az amerikai jogszabályok szerint nem tiltott fegyverrel felszállni egy repülőre, de a fegyver nem lehet megtöltve, valamint nem lehet felvinni a fedélzetre, bőröndben kell lennie.

A 25 éves cornerbacknek ugyanakkor több ízben is hibázott, különösebben abban, hogy nem volt fegyverviselési engedélye, így jogtalanul voltak nála nagykaliberű pisztolyok.

A rendőrség vádat emelt Jones ellen, akinek jövőhéten kell megjelennie a bíróságon. A hírek szerint 50 ezer dollár óvadék ellenében szabadlábra helyezik.

A New England Patriots újonca tiltott fegyverviselés miatt került bajba Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Nick Cammett

A játékos letartóztatására reagált a New England Patriots is, amely közleményben megerősíti, hogy tisztában vannak a helyzettel.

- áll a klub közleményében.

A 2022-ben draftolt Jones 13 meccsen lépett pályára eddig z NFL-ben. A profi pályafutása során eddig két interceptiont jegyzett.