LeBron Jamesék megállíthatatlanok, kiverték a címvédőt az NBA rájátszásában

Golden State Warriors v Los Angeles Lakers - Game Six GettyImageRank1 Basketball - Sport USA California City Of Los Angeles Taking a Shot - Sport Photography Crypto.com Arena Eleventh Lay Up LeBron James Los Angeles Lakers Golden State Warriors NBA NBA Pr
LOS ANGELES, CALIFORNIA - MAY 12: LeBron James #6 of the Los Angeles Lakers attempts a layup against Klay Thompson #11 of the Golden State Warriors during the third quarter in game six of the Western Conference Semifinal Playoffs at Crypto.com Arena on May 12, 2023 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Harry How/Getty Images/AFP (Photo by Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A párharc eddigi képe alapján nem történt meglepetés, azaz a Los Angeles Lakers simán verte a Golden State Warriorst és 4-2-es összesítéssel bejutott az NBA nyugati főcsoportjának döntőjébe. Keleten a Miami Heat egy sokkal élesebb csata végén, de ugyancsak 4-2-vel tette meg ezt a lépést.

A címvédő Warriors vesztét az okozta, hogy ezen az estén a csapatból senki nem tudott felnőni a 32 pontig jutó korábbi kétszeres MVP Steph Curry mellé, akin kívül csak Donte Divincenzo ért el kétszámjegyű pontot.

LeBron James viszont brillírozott: a 38 éves szupersztár kis híján összehozott egy tripla duplát: 30 pontja mellé 9-9 asszisztot és lepattanót szorgoskodott össze. Neki akadtak segítői is Anthony Davis (17 pont, 20 lepattanó) és Austin Reaves (23 pont, 6 assziszt) személyében. Utóbbi ezzel a félpályás triplával zárta le a második negyedet:

A Lakers végül 122-101-re nyert és készülhet a Denver Nuggets elleni főcsoport-döntőre. A Nuggets az alapszakasz győzteseként jutott el idáig, míg a Lakers a play-inből verekedte be magát a párharcba.

Keleten élesebb volt a csata, egy meccs kivételével minden mérkőzés szoros volt a Miami Heat és a New York Knicks párharcában, és itt is a play-inből bejutó csapat nyert, miután a hatodik meccsen a Heat Jimmy Butler (24 pont) és Bem Adebayo (23) remek játékával ellensúlyozni tudta Jalen Brunson 41 pontos teljesítményét, és végül 96-93-re nyert. A párharcot 4-2-re nyerték a floridaiak, akikre a Boston Celtics-Philadelphia 76ers csata győztese vár.

Eredmények, főcsoport-elődöntők:
Kelet:
Miami Heat - New York Knicks 96-92
tj: a Heat 4-2-vel
Nyugat:
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 122-101
tj: a Lakers 4-2-vel