Elképesztő dráma: udaszós kosárral tartotta életben NBA-döntős álmait a Boston - videó

Boston Celtics v Miami Heat - Game Six GettyImageRank2 Basketball - Sport USA Above Florida - US State Miami Boston Celtics Photography Miami Heat - Basketball Team NBA Drive - Ball Sports American Airlines Arena 55 NBA Pro Basketball Game Six 36 NBA East
Marcus Smart az utolsó pillanatban szerzett kosarával kivívta hetedik meccset a Boston Celtics
Vágólapra másolva!
Hihetetlen drámai hajrában, dudaszós kosárral győzte le 104-103-ra a Boston Celtics a Miami Heatet az NBA Keleti főcsoportdöntőjének hatodik meccsén Miamiban, ezzel 3–3-ra módosítva a párharcot, és kiharcolta a bostoni hetedik meccset.

A Miamiban rendezett hatodik meccsen három másodperccel a vége előtt még a hazaiak vezettek, aztán Marcus Smart triplakísérlete után Derrick White a lepattanót megszerezve 0.1 másodperccel a dudaszó előtt dobott kosárra, amivel a Boston végül megnyerte a meccset.

A Celtics ezzel sorozatban harmadik meccsét nyerte meg, ezzel az NBA-történetében mindössze a negyedik olyan csapat, amelynek még maradt reális esélye az első három elbukott találkozója után.

Az persze más kérdés, hogy 150 ilyen párharcból még soha senkinek nem sikerült kivívnia az NBA-nagydöntőt, így a Boston most hazai pályán kísérelheti meg a lehetetlent a hetedik meccsen.

Marcus Smart az utolsó pillanatban szerzett kosarával kivívta hetedik meccset a Boston Celtics Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Megan Briggs

A meccs legeredményebb játékosa bostoni Jayson Tatum volt 31 ponttal, 12 lepattanóval és 5 ssziszttal, míg a Miaminál Jimmy Butler 24 ponttal, 11 lepattanóval, 8 assziszttal zárt.

NBA, keleti-konferencia, főcsoportdöntő, 6. mérkőzés:
Miami Heat–Boston Celtics 103–104 (29–34, 24–23, 19–22, 31–25)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3