Drámai meccsen esett ki a rájátszásban a ligaelső az NBA-ben - videó

Miami Heat v Milwaukee Bucks - Game Five GettyImageRank2 People Basketball - Sport USA In Front Of Wisconsin Winning Milwaukee - Wisconsin Photography Milwaukee Bucks Miami Heat - Basketball Team NBA NBA Pro Basketball 34 Playoffs Game Five NBA Playoffs O
MILWAUKEE, WISCONSIN - APRIL 26: Max Strus #31 and members of the Miami Heat celebrate in front of Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks after winning Game 5 of the Eastern Conference First Round Playoffs in overtime at Fiserv Forum on April 26, 2023 in Milwaukee, Wisconsin. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Stacy Revere/Getty Images/AFP (Photo by Stacy Revere / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Órási meglepetésre a Miami Heat kiütötte az NBA rájátszásából a ligaeső Milwaukee Bucks csapatát. A Heat lett így az első csapat, amely play-in után tudott párharcot nyerni a rájátszásban.

A Miami Heat éppen csak bejutott a rájátszásba, ahol az első helyen kiemelt, alapszakaszban ligaelső Milwaukee várt rá.

A sorozat hőse az a Jimmy Butler lett, aki ezen az estén 42 pontot szerzett, csapata pedig 128-126-ra nyert hosszabbítást követően. A sorozatot 4-1-re nyerte a Heat, Giannis Antetokounmpóék így máris mehetnek nyaralni.

Az ötödik meccs kísértetiesen hasonlított a negyedikre, ugyanis a Bucks tetemes előnyt adott le, miután a negyedik negyed elején három percnél is tovább nem tudott pontot dobni. Két perccel a vége előtt Butler egy hármasból egyenlített, majd fej-fej mellett mentek a csapatok, majd Butler fél másodperccel a vége előtt egyenlített, így hosszabbításra mentve a meccset.

Ezzel a dobással egyenlített a Heat:

A ráadásban sokat hibázott a Bucks, ezt kihasználta az ellenfél, amely az utóbbi évek egyik legnagyobb meglepetését okozta.

A Heat ellenfele a keleti elődöntőben a New York Knicks lesz, amely 106-95-re nyert a Cleveland Cavaliers csarnokában, és szintén 4-1-es összesítéssel jutott tovább. A Knicks 2013 óta nem járt a rájátszás második körében.

Nyugaton a Sacramento Kings hazai pályán kapott ki a Golden State Warriorstól 123-116-ra, így 0-2-ről már 3-2-re vezet a Warriors, míg a Memphis Grizzlies 116-99-re verte a Los Angeles Lakerst, így megúszta a kiesést, de 3-2-re vezet a Lakers.