Amerikai körkép: Joel Embiid szárnyalt, menetel a Florida Panthers

Philadelphia 76ers v Toronto Raptors - Game Six GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
TORONTO, ON - APRIL 28: Joel Embiid #21 of the Philadelphia 76ers celebrates during second half of Game Six of the Eastern Conference First Round at Scotiabank Arena on April 28, 2022 in Toronto, Canada. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Cole Burston/Getty Images/AFP (Photo by Cole Burston / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Joel Embiid 39 ponttal vezette győzelemre csapatát, a Philadelphia 76erst az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) pénteki játéknapján. A Florida otthon, az Anaheim idegenben nyert az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) pénteki játéknapján.

NBA

A kameruni-francia kosaras nemcsak a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult a Portland Trail Blazers elleni összecsapáson, hanem a hazaiak 1.5 másodperccel a vége előtt az ő dobásával fordították a maguk javára a mérkőzést. A Philadelphia a meccs során már 21 pontos hátrányban is volt, és ez volt az első alkalom, hogy vezetett a találkozón.

Joel Embiid megint nyerőember volt Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Cole Burston

Eredmények:
Philadelphia 76ers-Portland Trail Blazers 120-119
Washington Wizards-Atlanta Hawks 107-114
Miami Heat-Cleveland Cavaliers 119-115
Minnesota Timberwolves-Brooklyn Nets 123-124, hosszabbítás után
San Antonio Spurs-Denver Nuggets 128-120
Los Angeles Lakers-Toronto Raptors 122-112

NHL

A Panthers a Chicagót verte hosszabbítás után, s ezzel sorozatban a harmadik győzelmét aratta.

A Ducks Calgaryban diadalmaskodott, Max Comtois és Derek Grant egyformán egy-egy góllal és assziszttal vette ki a részét a sikerből.

Eredmények:
Florida Panthers-Chicago Blackhawks 4-3, hosszabbítás után
Calgary Flames-Anaheim Ducks 1-3