Az orosz börtönbe került amerikai kosaras visszatér a régi csapatához

GRINER, Brittney
Khimki, 2022. augusztus 2. Brittney Griner kétszeres olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázó perének tárgyalásán a Moszkva szomszédságában fekvő Khimkiben 2022. augusztus 2-án. Grinert öt hónapja tartják előzetes letartóztatásban kábítószer-birtoklásáért. A Phoenix Mercury valamikori játékosát röviddel az ukrajnai háború előtt, február 17-én állították meg egy oroszországi repülőtéren, és nem sokkal később meg is vádolták kannabiszolaj szállításával. Az orosz vámhivatal nagy mennyiségű kábítószer csempészete miatt indított eljárást a kosaras ellen, akire 5-10 év szabadságvesztés is kiszabható. MTI/EPA/Pool/REUTERS/Jevgenyija Novozsenyina
Vágólapra másolva!
A tíz hónapos oroszországi börtön után hazatért Brittney Griner az észak-amerikai női profi kosárlabdaligában (WNBA) érdekelt Phoenix Mercury csapatában folytatja pályafutását.

A 32 éves játékos - aki kábítószer-birtoklás miatt volt rács mögött Moszkvában - sajtóértesülések szerint a 2023-as idényben 165 100 dollárt fog keresni.

Brittney Griner kétszeres olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázó visszatér a régi csapatához Forrás: MTI/EPA/Pool/REUTERS/Jevgenyija Novozsenyina

Grinert 2013-ban éppen a phoenixi alakulat draftolta a legelőkelőbb helyen, a következő lesz a tizedik idénye a Mercurynél, és 2021 után tér vissza a klubhoz. A tavalyi WNBA-szezont az oroszországi rabság miatt hagyta ki. Az amerikai diplomácia végül fogolycsere révén tudta hazaszállíttatni a kétszeres olimpiai bajnokot.

A WNBA idei szezonjában a Mercury május 19-én kezd a Los Angeles Sparks otthonában, és rá két napra vívja az első hazai összecsapását.