Vágólapra másolva!
Az amerikai ketrecharcos, A. J. McKee valóra válthatta küzdősportos pályafutása egyik nagy álmát, a japán Rizin szabályrendszerében vívott hétvégi meccsén.

A 27 éves harcos az amerikai Bellator szervezethez tartozik, mi több annak pehelysúlyú világbajnoka is volt, míg el nem vesztette az övet Patricio Pitbull Freire ellen (amit a brazil ezt követően éppen Borics Ádám ellen védett meg). McKee nagy lehetőséget kapott, ugyanis a Bellator és a japán Rizin Fighting Federation közös gáláján megküzdhetett a távol-keleti szervezet könnyűsúlyú bajnokával, Roberto de Souzával (McKee is felment pehelyből könnyűsúlyba).

A csatát a Rizin szabályai szerint nem nyolcszögletű oktagonban, hanem hagyományos ringben vívták, és olyan technikák is megengedettek voltak, amelyeket a Bellatorban (vagy a UFC-ben) tiltanak. Ilyen az, hogy a földön fekvő ellenfél feje is támadhó rúgással, és McKee élt is a lehetőséggel:

"Mindig arról álmodtam, hogy egyszer megcsinálhatom" - nyilatkozta McKee elérzékenyülve a meccs után.

A brazil még ezek után is meccsben tudott maradni, sőt a harmadik menetben kis híján le is fojtotta az amerikait, aki végül pontozással nyerte meg a meccset.

Az amerikai harcos bevonulása sem volt mindennapi, megadta a módját ezzel a szamuráj jelmezzel, annyi szent: