Forrtak az indulatok, röpködtek a büntetések az NBA rangadóján - videó

Golden State Warriors v Phoenix Suns GettyImageRank1 nba bestof topix Horizontal SPORT BASKETBALL
PHOENIX, ARIZONA - OCTOBER 25: Klay Thompson #11 of the Golden State Warriors pushes Mikal Bridges #25 of the Phoenix Suns during the second half of the NBA game against the Phoenix Suns at Footprint Center on October 25, 2022 in Phoenix, Arizona. Thompson received two technical fouls and a game ejection. Christian Petersen/Getty Images/AFP (Photo by Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Golden State Warriors 134-105-re kikapott a Phoenix Suns vendégeként az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keddi játéknapján.

A címvédő kaliforniai csapatnak nagyon nem ment a 2021-ben nagydöntős, az előző idény végén azonban a nyugati főcsoport elődöntőjében elbukó Suns otthonában. A csapat egyik vezére, Klay Thompson 651 alapszakasz mérkőzés után például először jutott a kizárás sorsára, miután a harmadik negyedben egy kicsit kakaskodott a hazaiak sztárjával, Devin Bookerrel.

A játékvezetők a harmadik negyedben valamivel több mint hat perc alatt összesen hét technikait osztottak ki, ezek közül kettőt kapott Thompson, egyet Booker, de jutott hazai oldalon Chris Paulnak, Deandre Aytonnak, míg a másik oldalon Draymond Greennek és a vezetőedző, Steve Kerrnek.

Thompsonnak nem csoda, hogy rossz kedve, tőle ritkán láthatóan rosszul játszott, nyolc mezőnykísérletéből csak egy ért célbe, és mind az öt tripládobását elrontotta.

A túloldalon viszont ezúttal is remekelt Devin Booker, aki 34 ponttal zárt, míg Ayton 16 ponttal és 14 lepattanóval segítette a Sunst.

Az idényt három vereséggel kezdő Oklahoma City Thunder először győzött, a Los Angeles Clippers volt az áldozat. A győztes hazai csapat legjobbja a 33 pontig jutó Shai Gilgeous-Alexander volt. A vendégek két legnagyobb sztárja közül Kawhi Leonard fájós térde, Paul George pedig betegség miatt hagyta ki a meccset.

Eredmények:
Washington Wizards-Detroit Pistons 120-99
New Orleans Pelicans-Dallas Mavericks 113-111
Oklahoma City Thunder-Los Angeles Clippers 108-94
Phoenix Suns-Golden State Warriors 134-105