Brutális erővel bombázta a kapuba a korongot az NHL-sztár - videó

Tampa Bay Lightning v New York Rangers GettyImageRank2 Color Image national hockey league Horizontal SPORT ICE HOCKEY
NEW YORK, NEW YORK - OCTOBER 11: Igor Shesterkin #31 of the New York Rangers makes a first period save on Steven Stamkos #91 of the Tampa Bay Lightning at Madison Square Garden during the season-opening game on October 11, 2022 in New York City. Bruce Bennett/Getty Images/AFP (Photo by BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A New York Rangers hazai és a Vegas Golden Knights idegenbeli sikerét hozta az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) tengerentúli rajtja magyar idő szerint szerda hajnalban.

A 2020-ban és 2021-ben is bajnok, előző idényben döntős Tampa és a Rangers legutóbb a keleti főcsoport döntőjében találkozott júniusban, akkor a Lightning 4-2-es összesítéssel jutott tovább, és kapott ki a fináléban a Colorado Avalanche-től.

Az első harmadban a két orosz kapus, Igor Sesztyorkin és Andrej Vaszilevszkij parádézott, majd a 24. percben Mika Zibanejad emberhátrányból a hazaiaknak szerzett vezetést. A vendégek kettős emberelőnyből, Steven Stamkos bombájával egyenlítettek.

A pakk 140 kilométer/órás sebességgel csapódott a hálóba.

A záró harmadban ismét Zibanejad villant, de már létszámfölényben, majd Barclay Goodrow belenyúlt egy távoli lövésbe, így alakult ki a végeredmény.

Sesztyorkin ugyan az előző playoffban nem tudta győzelemre vezetni a Rangerst a Lightning ellen, az alapszakaszban a mostanival együtt négyből négyszer nyert vele a csapat, ezeken átlagban 1,23 gólt kapott és 95,9 százalékkal védett.

Az amerikai nyitónap másik összecsapásán nyugaton a Los Angeles Kings fogadta a Vegas Golden Knightsot. Két harmad után 1-1-re álltak a felek, majd gyors gólváltásokkal 3-3-mal fordultak be a hajrára.

Az 51 kapura lövéssel próbálkozó vendégek végül 26 másodperccel a vége előtt ütött Mark Stone találattal tudtak diadalmaskodni, így hiába volt Jonathan Quicknek 47 védése, mégis vesztesen hagyta el a Kings a jeget.

A 2022/23-as idény múlt héten kezdődött két Nashville Predators-San Jose Sharks összecsapással Prágában.

Eredmények:
New York Rangers-Tampa Bay Lightning 3-1
Los Angeles Kings-Vegas Golden Knights 3-4