A Real és a MU korábbi sztárjának szánalmas panenkázása miatt bukták el a győzelmet - videó

Los Angeles Galaxy, Javier Hernandez
LOS ANGELES, CALIFORNIA - JULY 08: Javier Hernández #14 of Los Angeles Galaxy during play against the Los Angeles FC in the first half at Banc of California Stadium on July 08, 2022 in Los Angeles, California. Ronald Martinez/Getty Images/AFP (Photo by RONALD MARTINEZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Hiába duplázott Chicarito a mérkőzésen, az utolsó másodpercekben kihagyott tizenegyese miatt marad emlékezetes a Los Angeles Galaxy és a Sporting Kansas City közötti találkozó az észak-amerikai profi futball-liga (MLS) 29. fordulójából.

A mexikói Javier Hernández (becenevén Chicarito) korán szerzett találatával kezdődő meccset ugyan a folytatásban megfordította az idegenben játszó kansasi csapat, a 88. percben a Los Angeles-iek támadója kiegyenlítette az állást egy tizenegyesből.

Sőt, a jelzett hosszabbítás letelte után, a 97. percben újabb büntetőt végezhetett el a győzelemért, ezt azonban nem erőből, hanem panenkás mozdulattal akarta rúgni. A kapus azonban túljárt az eszén, és középen maradva könnyedén megfogta a labdát, a mexikói pedig szabadkozhatott a hazai közönség előtt.

A 2-2-es eredménnyel záruló találkozón a vendégeknél Sallói Dániel kezdőként 88 percet kapott.

Hasonlóan fordulatos meccset hozott a Keleti Konferencia két kanadai csapatának összecsapása. A hazai pályán játszó Toronto a két, nyáron igazolt olasz Európa-bajnok – Federico Bernardeschi és Lorenzo Insigne – találataival már a hetedik percben kétgólos előnyben volt a Montréal ellen. A vendégek a folytatásban azonban négy gólt is rúgtak, így Insigne 93. percben szerzett újabb találata csak a szépítésre volt elég: a Montréal 4-3-ra nyerte a rangadót.