Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ismét történelmet írt minden idők egyik legnagyobb kosárlabdázója

Washington Mystics v Seattle Storm - Game Two GettyImageRank1 Color Image wnba bestof topix Horizontal SPORT BASKETBALL
SEATTLE, WASHINGTON - AUGUST 21: Sue Bird #10 of the Seattle Storm reacts after a basket during the fourth quarter against the Washington Mystics during Round 1 Game 2 of the WNBA playoffs at Climate Pledge Arena on August 21, 2022 in Seattle, Washington. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Steph Chambers/Getty Images/AFP (Photo by Steph Chambers / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Sue Bird lett az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokság, a WNBA első játékosa, aki 41. születésnapja után dupla-duplát ért el a rájátszásban.

A Seattle Storm egyaránt ötszörös olimpiai és világbajnok, emellett négyszeres WNBA-bajnok hátvédje a Washington Mystics ellen 97-84-re megnyert találkozón dobott 18 pontot és osztott ki 10 gólpasszt (emellett volt még 4 lepattanója és két labdaszerzése is). Mindkét érték egyéni idényrekord a legendás játékostól, akinek a csapata ezzel 2-0-ra nyerve a párharcot bejutott a WNBA elődöntőjébe, ahol a 2020-as döntőben legyőzött Las Vegas Aces ellen lépnek pályára.

Sue Bird felteszi a koronát a teljesítményére:

Az előző playoff korrekordot is Bird tartotta, de akkor még "csak" 39 éves volt. Érdekesség, hogy a férfiak ligájában, az NBA-ben is csupán három olyan játékos van, aki 40 éves kora fölött képes volt dupla-duplát elérni a rájátszásban: Kareem Abdul-Jabbar, a Lakers legendája (az egyetlen, akinek ez egynél többször sikerült), valamint a Utah Jazz két ikonikus játékosa, Karl Malone és John Stockton.

Mindent egy helyen az Eb-ről