Vágólapra másolva!
Július elején mindössze 38 évesen mghalt a Dallas Cowboys és a Chicago Bears korábbi kiválósága, Marion Barber. A halála oka és körülményei tisztázatlanok voltak, ám a most a boncolás után derült ki, hogy baleset történt.

Az egykori futóra június elsején találtak rá a hatóságok a texasi otthonában, miután a szomszédok vízszivárgást jelentettek. Mivel nem nyitott ajtót, a kiérkező rendőrök erővel hatoltak be az ingatlanba, ahol már nem tudtak segíteni játékoson, aki kilenc nappal később ünnepelte volna a 39. születésnapját.

Az USA Today információi szerint

Barber halálát hőguta okozta. A boncolási jegyzőkönyv szerint ugyanis a lakásban 91 fokra volt állítva a termosztát, amikor a rendőrök kiérkeztek a helyszínre.

A rendőrök emellett edzőfelszerelést is találtak a lakásban.

A lap beszámol róla, hogy az egykori NFL-sztárnak mentális egészségügyi problémái voltak és gyakran extrém hőségben edzett, és ez okozta a halálát, amit így balesetnek nyilvánítottak.

Hőguta okozta a Dallas Cowboys korábbi futójának halálát Forrás: Getty Images via AFP/2009 Getty Images/Ronald Martinez

Barbert 2005-ben, a negyedik körben drafolta a Cowboys, amelynél hat évet húzott le, mielőtt egy idényre a Chicago Bearshez szerződött. Az NFL-ben töltött hét éve alatt 4,780 yardot és 53 touchdownt futott, elkapásokból 1,330 yardot és hat touchdownt szerzett, legjobb szezonja a 2007-es volt (975 yard, 10 TD), amelynek végén Pro Bowlba választották.