Hatalmas szenzációt okozott az Orlando az NBA-drafton

North Carolina v Duke GettyImageRank1 men's college basketball bestof topix Horizontal SPORT BASKETBALL
NEW ORLEANS, LOUISIANA - APRIL 02: Paolo Banchero #5 of the Duke Blue Devils reacts in the first half of the game against the North Carolina Tar Heels during the 2022 NCAA Men's Basketball Tournament Final Four semifinal at Caesars Superdome on April 02, 2022 in New Orleans, Louisiana. Jamie Squire/Getty Images/AFP (Photo by JAMIE SQUIRE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Orlando Magic komoly meglepetést okozva a Duke Egyetem erőcsatárát, Paolo Bancherót választotta ki az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) idei amatőrbörzéjének az első helyén.

Az olasz-amerikai játékos az egyetemi bajnokság (NCAA) előző kiírásában 39 mérkőzésen átlagban 17,2 pontot, 7,8 lepattanót és 3,2 gólpasszt ért el mérkőzésenként, s a Magicnél azt remélik, hogy vele sikerül előrelépnie a csapatnak, mely a legutóbbi NBA-idényben 82 alapszakasz-mérkőzéséből 60-at elveszített.

A 19 éves kosaras kiválasztása teljesen váratlan volt még a szakemberek számára is, a többség arra számított, hogy az Orlando Jabari Smith-t, az Auburn tehetségét viszi majd el.

nyilatkozta Banchero, jelezve, hogy őt is meglepetésként érte az Orlando döntése.

Jabari Smith végül "csak" az év harmadik kiválasztottja lett, és a Houston Rocketsnél kezdi meg profi pályafutását. Előtte az Oklahoma City Thunder a 213 centis Chet Holmgrent választotta ki.