Súlyosan megsérült a Tampa Bay sztárhokisa

Toronto Maple Leafs v Tampa Bay Lightning - Game Four GettyImageRank2 national hockey league Horizontal SPORT ICE HOCKEY
TAMPA, FLORIDA - MAY 08: Brayden Point #21 of the Tampa Bay Lightning looks to pass in the second period during Game Four of the First Round of the 2022 Stanley Cup Playoffs against the Toronto Maple Leafs at Amalie Arena on May 08, 2022 in Tampa, Florida. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP (Photo by Mike Ehrmann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A combizomszakadás miatt várhatóan csak a szeptemberi edzőtáborra gyógyul fel Brayden Point, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) a triplázásról lemaradt Tampa Bay Lightning ásza.

A csatár - aki az elmúlt három idényben a legtöbb gólt szerezte a rájátszásban - először a Toronto Maple Leafs elleni első körös párharc utolsó, hetedik mérkőzésén sérült meg, majd a Colorado Avalanche elleni Stanley Kupa-döntő első két felvonásán már játszott, de újra kidőlt a sorból.

A tavaly és tavalyelőtti bajnok azt is bejelentette, hogy a francia Pierre-Edouard Bellemare térdpanaszokkal játszotta végig a playoffot, rá műtét vár,

míg Anthony Cirelli váll-, a világsztár Nyikita Kucserov, valamint Nicholas Paul és Corey Perry pedig térdsérüléssel bajlódott a menetelés során. Brandon Hagel láb- és Ryan McDonagh ujjsérülés ellenére vállalta a folytatást.

A Tampa lehetett volna közel negyven év után az első csapat, amely sorozatban háromszor diadalmaskodik, de a Colorado hatmeccses fináléban jobbnak bizonyult. A New York Islanders 1980-ban, 1981-ben, 1982-ben és 1983-ban győzött.