A Colorado egyetlen lépésre került a Stanley-kupa döntőjétől

Colorado Avalanche v Edmonton Oilers - Game Three GettyImageRank2 national hockey league Horizontal SPORT ICE HOCKEY
EDMONTON, ALBERTA - JUNE 04: Nathan MacKinnon #29 of the Colorado Avalanche looks to pass against Derek Ryan #10 of the Edmonton Oilers in the third period in Game Three of the Western Conference Final of the 2022 Stanley Cup Playoffs at Rogers Place on June 04, 2022 in Edmonton, Alberta. Codie McLachlan/Getty Images/AFP (Photo by Codie McLachlan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Colorado Avalanche 4-2-re nyert az Edmonton Oilers otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) nyugati főcsoportjának döntőjében, így már 3-0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

Az első két meccset Denverben rendezték, az első kanadai találkozón pedig a hazaiak már 38 másodperc elteltével megszerezték a vezetést. A jó kezdést azonban nem követte jó folytatás, az orosz Valerij Nyicsuskin duplájával fordítottak a vendégek, akik az utolsó harmadot is megnyerték, így már csak egy győzelemre vannak attól, hogy bejussanak a Stanley Kupa-döntőbe.

Itt dőlt el a párharc?

Az NHL történetében eddig mindössze négy együttesnek sikerült 0-3-ról megfordítania egy párharcot.

A negyedik mérkőzést magyar idő szerint keddre virradóra rendezik, ugyancsak Edmontonban. Ha az Oilers elvérzik, az azt jelenti, hogy a Montreal Canadiens 1993 sikere óta továbbra is várni kell az újabb kanadai Stanley-kupa-győztesre.

Keleten a New York Rangers 2-0-ra vezet a kétszeres címvédő Tampa Bay Lightning ellen.

Eredmény:
nyugati főcsoport, döntő, 3. mérkőzés:
Edmonton Oilers-Colorado Avalanche 2-4
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-0, a Colorado javára.