Kiesett az NBA címvédője, Doncicék továbbjutottak - videó

Milwaukee Bucks v Boston Celtics - Game Seven GettyImageRank2 nba Horizontal SPORT BASKETBALL
BOSTON, MASSACHUSETTS - MAY 15: Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks dribbles against Jaylen Brown #7 of the Boston Celtics during the fourth quarter in Game Seven of the 2022 NBA Playoffs Eastern Conference Semifinals at TD Garden on May 15, 2022 in Boston, Massachusetts. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Adam Glanzman/Getty Images/AFP (Photo by Adam Glanzman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Boston Celtics 109-81-ra legyőzte a vendég címvédő Milwaukee Bucks csapatát az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának keleti főcsoport-elődöntőjében, és ezzel 4-3-as összesítéssel megnyerte a párharcot.

Jól kezdett a címvédő, amely a második negyed elején még rövid időre visszaverte a hazaiak kezdeményezéseit. Ám a nagyszünet előtt remekül hajrázott a Celtics, és 48-43-as előnnyel ment el pihenőre.

A folytatásban is nagyon magabiztosan játszott a házigazda, és végül sima győzelemmel lépett tovább a következő körbe, azaz a keleti fináléba, ahol majd a Miami Heattel találkozik.

A hazaiaktól Grant Williams 27, Jayson Tatum 23, míg a vendégektől pedig Jannisz Antetokunmpo 25 ponttal zárt.

A Dallas Mavericks könnyedén, 123-90-re győzött a Phoenix Suns otthonában, és ezzel 4-3-as összesítéssel megnyerte a párharcot.

Luka Doncic 35, míg Spencer Dinwiddie 30 ponttal vette ki részét a sikerből. A Mavericks a következő körben a Golden State Warriors együttesével találkozik.

Keleten a címvédő Milwaukee-t búcsúztató Boston Celtics csap össze a Miami Heattel a főcsoport fináléjában.

Eredmények:
rájátszás, főcsoport-elődöntő:
nyugat:
Phoenix Suns-Dallas Mavericks 90-123
A párharc végeredménye: 4-3 a Dallas javára.

Eredmény:
rájátszás, főcsoport-elődöntő:
kelet:
Boston Celtics-Milwaukee Bucks 109-81
A párharc végeredménye: 4-3 a Boston javára.